Pro návštěvníky Pilsner Festu bude z Prahy vypraven zdarma speciální vlak Pilsner Expres

Ty, kdo se chystají 1. října oslavit v plzeňském pivovaru 174 let od uvaření první várky ležáku, sveze z Prahy do Plzně speciální Pilsner Expres. Vlak vypraví Plzeňský Prazdroj společně s Českými drahami a na Pilsner Fest, tedy narozeninovou oslavu plzeňského piva, doveze cestující zdarma. Už cestou navíc zažijí tu pravou festivalovou atmosféru.

Narozeninový vlak Pilsner Expres vyrazí na Pilsner Fest v sobotu 1. října ze zastávky Praha hlavní nádraží, a to v 10:30. Vlak zastaví ještě v dalších 4 zastávkách a jeho finální stanicí bude Plzeň, místo vzniku tradičního ležáku. Už cestou se o pivní a narozeninový zážitek všech cestujících postarají šenkýřky v dobových kostýmech s hudebním doprovodem. Ty také doprovodí všechny gratulanty z plzeňského nádraží až k branám pivovaru na oslavu.

Oslava výročí uvaření první várky plzeňského piva je pro náš pivovar každoročně největší událostí. Chceme, aby ho společně s námi oslavili i lidé ze vzdálenějších míst, proto jsme, letos poprvé, pro milovníky dobrého piva z Prahy, Berouna a dalších měst připravili speciální narozeninový vlak. Už v něm se můžou naladit na festival a taky si třeba zasoutěžit o zajímavé pivní ceny,“ říká Stanislav Pekárek z Plzeňského Prazdroje.

Vlak odveze návštěvníky Pilsner Festu také zpět z oslavy. Z Plzně vyrazí na cestu z hlavního nádraží ve 23:30 a do Prahy dorazí v 01:00 v neděli 2. října.

Kdo by chtěl být na Pilsner Festu už se zahájením hlavního dopoledního programu a zároveň dává přednost pohodlnému a rychlému cestování vlakem před automobilovou dopravou, může využít některou z klasických linek Českých drah, které odjíždí z Prahy do Plzně v 9:12 nebo 10:12.

Pilsner Fest již několik let připomíná uvaření historicky první várky Pilsner Urquell v roce 1842.

Cílem festivalu odehrávajícího se v plzeňském pivovaru je dopřát všem milovníkům plzeňského piva dokonalý pivní zážitek a na jeho počest jim zprostředkovat pravou pivovarskou atmosféru. Kromě nefiltrovaného piva na čepu, které je autentické pro tradiční oslavu, se mohou všichni návštěvníci těšit i na kvalitní gastronomii, hudební program nebo zajímavé osobnosti, které uchovávají tradiční pivovarská řemesla a už po generace dělají plzeňský ležák tím, čím je. Skvělý zážitek doplní na místě také speciální festivalové prohlídky pivovaru, které odhalí tajemství místní bednárny, pivovarských sklepů nebo tzv. podsvětí varny, které se otevře veřejnosti vůbec poprvé.

Vstup na festival je zdarma, začátek 1. října 2016 v 11:00. Více informací o festivalu naleznete zde.

 

Více o Pilsner Festu jsme psali zde.

 

Zdroj a foto: Plzeňský Prazdroj

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010