Prazdroj připravil na leden Tříkrálový ležák

Plzeňský Prazdroj uvařil v rámci svého programu Volba sládků Tříkrálový ležák, který je ve vybraných hospodách na čepu po celý leden. Prazdroj věnuje deset korun za každou sklenici tohoto speciálu vypitou 6. ledna na Tříkrálovou sbírku, která pomáhá potřebným.

Tříkrálový ležák odkazuje ke Třem králům nejen svým názvem, ale také složením, speciál je uvařený ze tří sladů a tří druhů chmele, má měděnou barvu a hustou pěnu. Kromě toho se Plzeňský Prazdroj rozhodl lednovou Volbou sládků podpořit Tříkrálovou sbírku, kterou pořádá Charita Česká republika a jejíž celkový výtěžek je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí.

Pomoci lidem, kteří to potřebují, může každý, kdo během svátku Tří králů přijde ochutnat náš Tříkrálový ležák. Za každou vypitou sklenici tohoto speciálu v neděli 6. ledna přispěje Plzeňský Prazdroj do celonárodní Tříkrálové sbírky. Chtěli jsme se touto formou symbolicky přidat k oslavě posledního vánočního svátku a zároveň se připojit k tradici pomáhat lidem v nouzi, která ke Třem králům neodmyslitelně patří,“ uvádí emeritní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka, alias Baltazar. Výtěžek ze sbírkové akce předají prazdrojští 8. ledna zástupcům Charity – Josefu Bernardovi, hejtmanovi plzeňského kraje, Martinu Baxovi, plzeňskému primátorovi, a plzeňskému biskupovi Tomáši Holubovi přímo v pivovaru.

Tříkrálový ležák má jemné ovocné i chmelové tóny, které na druhý delší nádech doplní neobvyklé kouřové aroma. Pivo má bohaté tělo a je příjemně vyvážené. Po napití jako první zaujme jemně nauzená chuť s hořkým dozníváním. Speciál bude k dostání po celý leden ve více než 1200 hospodách a restauracích po celé České republice, které jsou zapojeny do Volby sládků.

Zdroj a foto: Plzeňský Prazdroj

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010