Odborná konference Pivo Bier Ale FORUM 2019

V České republice se koná třídenní odborná konference Pivo Bier Ale FORUM 2019 na téma aktuálních trendů řemeslného pivovarnictví. Pozvání na ni přijala řada odborníků z domova i ze zahraničí. Konference proběhne ve dnech 29. – 30. ledna v Praze a 31. ledna v Českých Budějovicích. Hlavním partnerem je národní pivovar Budějovický Budvar.

„Konference je určena majitelům pivovarů, sládkům i další odborné pivovarnické veřejnosti. Tematicky se zaměří na pestrost pivních stylů, výběr kvalitních surovin pro výrobu piva, pivní sommelierství nebo fenomén craftových pivovarů. Konference tohoto typu jsou pro pivovarnictví jako obor velkým přínosem. Obzvlášť pro české pivovarnictví je důležité držet krok s aktuálními světovými trendy,“říká Pavel Borowiec, organizátor konference Pivo Bier Ale FORUM 2019

Mezi významné hosty a přední světové odborníky patří například britský autor Světového atlasu piv Tim Webb, který bude hovořit o zachování pivovarského řemesla a fenoménu craft beer. O mezinárodních trendech v prodeji piva z řemeslných pivovarů bude mluvit Rick Kempen z Nizozemska, zahraničními pivními styly současnosti provedou Jeff Evans z Velké Británie a Lorenzo Dabove z Itálie.

Ředitel národního pivovaru Budějovický Budvar Petr Dvořák říká: „České pivovarnictví rozhodně má co nabídnout. Zároveň víme, že stejně jako v ostatních oborech, i v pivovarnictví je třeba se dál vzdělávat a rozvíjet. V rámci fóra se na jednom místě potkají významné kapacity jak z domova, tak ze zahraničí. Je mi potěšením, že národní pivovar Budějovický Budvar může být u toho a rozvoj českého pivovarnictví tak přímo podpořit.“

Z řad českých odborníků na konferenci vystoupí například podsládek Budějovického Budvaru Petr Košin, sládek a degustátor Miloš Hrabák, obchodní ředitel nápojové techniky NATE Jaromír Hart, za společnost Hop Products Jindřich Křivánek nebo odborník na digitální komunikaci Tomáš Jindřišek.

Pivo Bier Ale FORUM 2019 se koná pod záštitou Českomoravského svazu minipivovarů.

Zdroj: Budějovický Budvar

Foto: PBA Expo

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010