Nová rychlonabíjecí stanice pro elektromobily je u prodejny Lidl v Ostravě

V Ostravě v ulici Sjízdná začala v těchto dnech fungovat nová rychlonabíjecí stanice pro elektromobily. Zákazníci prodejny ji mohou využívat zcela zdarma a během svých nákupů dobít svůj elektromobil.

Nová nabíjecí stanice je přímo na parkovišti prodejny v ulici Sjízdná a je k dispozici všem zákazníkům. Usnadní tak cesty majitelů elektromobilů v Moravskoslezském kraji.

Ty může potěšit i informace, že rychlonabíjecí stanice využívá elektrickou energii, která pochází z obnovitelných zdrojů. Mohou si tedy být jisti, že skutečně načerpají zelenou energii a navíc zdarma.

Rychlonabíjecí stanice u prodejny Lidl splňuje tři mezinárodní normy nabíjení. Pro nabíjení stejnosměrným proudem vozidel vyrobených v Asii (CHAdeMO), vozidel vyrobených v Evropě (Combo 2) a standardní nabíjení střídavým proudem (Type 2 Standard). Tato stanice je proto vhodná pro všechny typy elektromobilů dostupné na trhu. Nabíjení stejnosměrným proudem je novější technologie, která umožňuje nabití baterie z 0 na 80 % za pouhou půlhodinu.

Ostravská prodejna je po Praze a Brně již třetí prodejnou Lidl s nabíjecí stanicí. Brzy budou následovat i některé další prodejny, například v Průhonicích, Pardubicích nebo Hradci Králové.

 

Zdroj a foto: Lidl

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010