Neděle ve Slaném patřila dětem – stovky rodin tu oslavily další Rákosníčkovo hřiště

Druhou červnovou neděli ve Slaném rozveselilo slavnostní otevření Rákosníčkova hřiště. To si obyvatelé vybojovali v napínavém hlasování společnosti Lidl, které proběhlo na začátku tohoto roku. Nové hřiště stojí v Arbesově ulici a pro veřejnost bylo za účasti vedení města otevřeno v neděli 12. června.  Děti si mohly vyzkoušet nové houpačky a prolézačky s motivem Rákosníčka i vlastnoručně vyzdobit plot. Bavil je bohatý program včetně vystoupení Michala z Kouzelné školky.

Nové dětské hřiště v hodnotě 1,5 milionu korun vybojovali obyvatelé Slaného v hlasování společnosti Lidl. Hlasovali poctivě celý únor a s 11 736 hlasy se ve své kategorii umístili nakonec na třetím místě.

Hřiště ve Slaném je čtvrtým letošním hřištěm a celkově již třiašedesátým. Děti nejvíce bavilo plnění disciplín, za které byly odměněny dárkovou taškou, a také vlastní kreativní výzdoba dřevěného plůtku kolem hřiště. Úspěch slavilo samozřejmě vystoupení Michala Nesvadby, který je s Rákosníčkovými hřišti spojen od samého začátku, i další divadelní vystoupení o Rákosníčkovi.

Hlasování o Rákosníčkovo hřiště ve městě Slaný vlastně proběhlo v tomto roce dvakrát, poprvé, když město získalo hřiště v oficiálním hlasování společnosti Lidl a pak podruhé, když se jednalo o jeho umístění. Velice mě potěšilo, že obyvatelé města v obou případech tak hojně hlasovali a nakonec vybrali velmi pěknou lokalitu v ulici Arbesova,popsala vítězství města Slaný Zuzana Ritterová, koordinátorka projektu Rákosníčkova hřiště. „Město dokonce nainstalovalo u hřiště veřejné osvětlení, aby bylo bezpečné i po setmění. Věříme, že maminky i děti si hřiště užijí,“ dodala.

Při realizaci konceptu se společnost Lidl spojila s autorem oblíbené kreslené postavičky Zdeňkem Smetanou, který byl nápadem nadšen a podpořil ho. Dětská hřiště se symbolem pohádkového Rákosníčka jsou určena zejména dětem předškolního věku a nabízí jim k aktivnímu hraní velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, a nechybí ani kolotoč a houpačky. Na oplocené hřiště se vešel i domeček, své místo tu mají i lavičky a zpevněná plocha pro kočárky.

Více o výsledcích soutěže se dozvíte zde.

  

Zdroj a foto: Lidl

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010