Mars nabízí ambiciózním absolventům možnost zapojit se do tříletého výběrového programu a stát se členem leadership týmu

Globální výrobce cukrovinek, jídla a krmení pro zvířata Mars nabízí ambiciózním absolventům toužícím po nadnárodní kariéře v pozici lídra šanci poznat svět vrcholného businessu prostřednictvím programu Mars Leadership Experience (MLE). MLE je program pro absolventy navržený tak, aby odemknul potenciál, rozvinul schopnosti a poskytl mimořádné příležitosti k nastartování kariéry. Po třech náročných letech naplněných stále větší zodpovědností, unikátními projekty a rotováním napříč pozicemi na několika trzích dostane absolvent šanci postavit se do čela Marsu v jedné z 250 vedoucích rolí.

Mars, rodinný podnik založený v roce 1911, vidí v každém absolventovi potenciálního lídra. Proto program Mars Leadership Experience dává absolventům šanci okamžitě se plně zapojit do dění ve společnosti. Kandidát tak hned na jeho začátku dostane velkou zodpovědnost, například za projekty a pozice s lokálním i nadnárodním dopadem.

Globální výrobce hledá budoucí členy svého Leadership týmu a od kandidátů očekává, že se plně zapojí do rozhodování a hledání cest pro spolupracovníky, jak Mars nazývá své zaměstnance, jak pracovat chytřeji a zůstat o krok napřed před konkurencí. Právě tento přístup odlišuje Mars Leadership Experience od ostatních náborových programů pro absolventy, zároveň ho ale činí velmi náročným. Kandidát na to však nebude sám. Připraveni mu pomoct budou nejen ostatní členové jeho týmu, ale zároveň i jeho mentor – manažer v seniorní pozici – a takzvaný buddy, což je bývalý absolvent, který před nedávnem byl na stejné pozici.

Tříletý program kandidát odstartuje v Praze, kde zároveň stráví první rok. Pokud bude úspěšný, dostane následně možnost přestěhovat se do jiné země. Společnost Mars ho přitom plně podpoří, a to při samotném stěhování i při životě v zahraničí. Program je obecně navržený tak, aby kandidátovi umožnil získat zkušenosti nejen na různých trzích, ale zároveň v rámci různých pozic, týmů, zemí a produktů. Využívá k tomu pobočky v mnoha zemích spadajících do jednotky Mars Multisales. Jakmile kandidát úspěšně završí program, dostane trvalou pozici. Kam přesně budou jeho další kroky směřovat, už do velké míry záleží právě na něm.

Aby kandidát mohl uspět při ucházení se o účast v programu během následujících třech let, musí být připravený převzít zodpovědnost za úkoly se skutečným dopadem, být plný chuti pracovat a ambicí. Kandidát také musí být schopný skvěle komunikovat a být ochotný sdílet nápady a plány na jejich realizaci s ostatními, zároveň ale také poslouchat nápady ostatních spolupracovníků. Mars je hrdý na fakt, že zůstává rodinným podnikem, kde se klade velký důraz na budování vztahů. Společnost proto hledá někoho, kdo se bude chtít podílet na vytváření prostředí plného spolupráce a aktivně vyhledávat kontakty.

První krok před vydáním se na tříletou cestu programem Mars Leadership Experience je registrace. Svůj účet si můžete vytvořit zde. Poslední možný termín pro tento rok je konec března. Na stránce budete požádáni o vyplnění formuláře, který slouží k tomu, aby Mars mohl lépe poznat vás, vaše studijní úspěchy i cíle do budoucnosti. Později budete vyzváni k tomu, abyste se zúčastnili online testování navrženého tak, aby prověřilo vaše verbální, numerické i logické myšlení. Dalším krokem je online video rozhovor a později i skutečné setkání z očí do očí, a to pomocí Skype interview. Poslední fází je setkání se spolupracovníky v rámci Assessment Centra, kde se zúčastníte individuálních i skupinových aktivit.

Zaujal vás program Mars Leadership Experience a chtěli byste poznat i další možnosti? Mars například nabízí další tříletý program nazvaný Mars Finance Leadership Experience, který ale v současnosti není možné absolvovat v Praze. Můžete se také podívat na programy navržené pro současné studenty, například tříměsíční Mars Internship Experience, který nabízí pružnou pracovní dobu a svobodu navrhnout si vlastní práci tak, že spolupracovníkům Marsu řeknete, jaké jsou vaše aspirace a zájmy, a oni vám následně vytvoří pracovní pozici, která vám bude co nejlépe vyhovovat.

Společnost Mars hrdě podporuje rovnost mezi pohlavími, work & life balance a osobní růst po dobu celé kariéry. Není ojedinělé, že absolventi, kteří začínají svou kariéru v Masu, se dopracují až do vedení a stávají se členy vrcholného managementu. Společnost zároveň spolupracovníkům nabízí rozmanité pracovní benefity a obecně je považována za skvělého zaměstnavatele. V minulosti, včetně minulého roku, byl Mars opakovaně oceněný jedním z nejlepších pracovních prostředí v Evropě v soutěži Great Place to Work.

Mars je hrdý na to, že je globálním hráčem s důrazem na inovace i udržitelnost. V září roku 2017 Mars odstartoval investici za přibližně miliardu amerických dolarů nazvanou Sustainable in a Generation Plan, která zahrnuje několik ambiciózních cílů v souladu s Cíli udržitelného rozvoje OSN. Hlavní aktivity plánu zahrnují snížení dopadu na životní prostředí, zlepšení pracovních podmínek milionu lidí v našem dodavatelském řetězci, podporu miliard lidí a jejich domácích mazlíčků v tom, aby žili zdravější a šťastnější život, rozvoj vědy, inovací a marketingu.

Zdroj a foto: Mars Multisales Central Europe

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010