Na Letišti Václava Havla se poprvé spouští platby pomocí aplikace Alipay

Mexická restaurace Rancheros zavádí jako první na terminálech Letiště Praha aplikaci Alipay. To ocení především čínští turisté, kteří tak budou mít větší komfort při nakupování. Vedle obchodní sítě Gastro Group, která se stala vůbec prvním poskytovatelem mobilních plateb v Praze s více než 19 podniky v centru města, je Rancheros další společností považující tento způsob platby za nezbytný krok a logický postup moderního životního stylu.

Aplikace Alipay je světovým lídrem v on-line mobilních platbách a mimo Čínu toto řešení využívá více než 2 000 000 obchodníků. V roce 2016 vstoupila aplikace Alipay také do Evropy, a to s nabídkou řešení pohodlných plateb jak pro čínské turisty, tak s vidinou přívalu nových zákazníků z Číny pro české obchodníky, kteří díky aplikaci dokáží přilákat nové zákazníky, zajistit si vizibilitu a on-line reklamní komunikaci přímo s návštěvníkem. A těch v České republice stále přibývá.

„Z průzkumů vyplývá, že v loňském roce zavítalo do České republiky více než 350 tisíc čínských turistů, do tří let se však očekává nárůst až na jeden milion čínských turistů ročně. To jsou čísla, která nás vedla k rozhodnutí zavést aplikaci Alipay do prodejen Rancheros, se kterými se návštěvníci setkají na Terminálu 1 i 2 Letiště Václava Havla,“ uvádí Martina Horáková, majitelka sítě restaurací Rancheros. „Stejně tak nás těší, že jsme v rámci letiště úplně první, kdo tuto možnost zákazníkům nabídne. Jsme zvyklí poskytovat ten nejlepší servis, ať už se jedná o přípravu pokrmů, nebo třeba právě platební možnosti,“ dodává Martina Horáková.

Samotné platby probíhají přes jakékoliv smart phone zařízení, na straně obchodníka i turisty spočívá metodika v naskenování QR kódu nakupujícího a následném tisku platebního dokladu obchodníkem. Vloni byla aplikace Alipay zavedena na letišti v Mnichově, kde tato forma platby tvoří již více než 50 procent.

 

Zdroj: Rancheros

Foto: Rancheros, Wirecard

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010