Lékárny BENU zaznamenaly druhý rok po sobě dvouciferný růst

Síť lékáren BENU zaznamenala v roce 2017 meziroční růst tržeb o 11 procent. Její tržby se zvýšily z 3,7 miliardy korun v roce předchozím na 4,093 miliardy. Zisk před zdaněním pak přesáhl čtvrt miliardy korun. Zveřejněné hospodářské výsledky byly vypracovány podle mezinárodních účetních standardů IFRS.

„Pozitivní výsledky BENU z posledních dvou let jsou založeny na vyváženém rozvoji, kdy promyšleně kombinujeme podporu stávajících a budování nových lékáren. Pro příštích několik let hodláme naši českou síť i nadále smysluplně rozšiřovat,“ zhodnotil ředitel BENU Česká republika Sebastian Ring.

BENU lékárny obslouží měsíčně 1,5 milionu zákazníků. Online pak vyřídí v průměru 2000 objednávek denně. V současné době funguje pod značkou BENU přes 210 lékáren po celé České republice, do konce letošního roku by se jejich počet měl přiblížit 230. Online obchod se na tržbách podílí zatím přibližně pěti procenty, v roce 2017 ovšem rostl o 200 procent a také letos společnost očekává růst alespoň o dalších 50 procent.

Současná strategie českých lékáren BENU se zaměřuje na individuální přístup k zákazníkovi a nadstandardní servis. Jako klíčový označuje rozvoj služeb zákazníkům a důraz na prevenci závažných onemocnění, jako jsou cukrovka, Alzheimerova choroba, rakovina kůže, rakovina plic a další. Za tímto účelem ve vybraných BENU lékárnách postupně přibývají konzultační místnosti. Lékárníci BENU také v dubnu 2018 ovládli tři ze čtyř kategorií soutěže Lékárník roku.

Benu Česká republika je dceřinou firmou společnosti PHOENIX lékárenský velkoobchod, s.r.o. Ta je součástí PHOENIX Group, vedoucího evropského distributora léčiv se sídlem v německém Mannheimu. Na českém trhu působí PHOENIX od roku 1992 a je zde dlouhodobě lídrem farmaceutické distribuce. Společnost poskytuje také logistické služby farmaceutickým výrobcům. Léčiva a další produkty v hodnotě více 40 miliard korun dodává zejména lékárnám, nemocnicím a dále z konsignačních skladů i ostatním distributorům.

 

Zdroj a foto: BENU lékárny

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010