Kvalitní design, který si člověk nemůže koupit, nýbrž si ho musí sám vyrobit

V roce 2018 HORNBACH se svou edicí DÍLO probudil k životu sérii, která zcela novým způsobem spojuje domácí kutilství a exkluzivní design. Nyní přichází s další projektem v koncepci DÍLA 002 – výroba originálního minimalistického stolu Utsuri Table. Vzniká tak nová výzva pro kutily, kteří si chtějí podle návodu a s materiálem z HORNBACHU vytvořit originální designový kus nábytku.

Po velkém úspěchu křesla „Lounge Chair“ od Sigurda Larsena (DÍLO 001), které inspirovalo bezpočet kutilů k výrobě a podnítilo diskurs o demokratizaci designu, přináší nyní HORNBACH dlouho očekávané č. 002 z této série: Stůl „Utsuri Table“, který vytvořil Yo Shimada, zakladatel a hlavní designér z kanceláře Tato Architects v japonském Kóbe.

Originalita a praktičnost – Utsuri Table

Stejně jako u jeho předchůdce, odráží také design Yo Shimady společenský vývoj, který v Japonsku existuje již dlouho a v evropských metropolích je též přítomný: stále nedostatkovější obytný prostor. Utsuri Table je vytvořen variabilně tak, aby se mohl přizpůsobit situaci dané místnosti, protože je možné jej rozkládat nebo zasouvat do sebe, a tak měnit jeho velikost a funkci.

„Jako Japonec jsem viděl v tomto dílu výzvu, dát Evropanům něco, co možná nečekají. Ptal jsem se sám sebe, jak mohu s materiály, které se prodávají v HORNBACHU, přispět z Japonska k evropské kutilské kultuře,“ říká Yo Shimada.

Minimalistický stůl Utsuri Table má nejen jedinečnou funkci, nýbrž i uspořádání. Pozornost přitahuje spodní strana. Neonové barvy spodních ploch stolu se subtilně odráží na různých úrovních bíle lakovaného povrchu. Tomuto zvláštnímu, ústřednímu designovému prvku odpovídá také název „Utsuri“, což volně přeloženo znamená „reflektující/odrážející“.

HORNBACH edice DÍLO 002

Také DÍLU 002 je věnován návod k výrobě, který obsahuje kromě pečlivě ilustrovaného postupu krok za krokem a seznamu materiálu a nářadí, také celý příběh vzniku, který vypráví o myšlence spjaté s tímto kusem nábytku.

 „Kutilům chceme dát možnost, aby svými řemeslnými schopnostmi probudili k životu kvalitní design,“ říká David Kolář, marketingový ředitel HORNBACHU pro Českou republiku a Slovensko. „Přitom je DÍLO 002 řemeslně náročné – mýlí se ten, kdo očekává sadu pro rychlou montáž. Výroba stolu Utsuri Table vyžaduje čas a precizní práci, ale věříme, že machři to zvládnou.“

Zdroj a foto: HORNBACH

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010