Kaufland stanovil minimální interní mzdu

Společnost Kaufland se řadí mezi významné zaměstnavatele na českém trhu. Minimální mzda v České republice má v posledních letech rostoucí tendenci. I Kaufland přispívá k tomu, že se hodnota práce neustále zvyšuje. Protože si práce svých zaměstnanců řetězec váží, stanovil minimální interní mzdu, kterou garantuje bez ohledu na to, zda pracují na prodejně, v logistice, v masozávodě nebo na centrále.

Od 1. března 2019 Kaufland stanovuje minimální interní mzdu, která při plném pracovním úvazku činí 24.000 Kč. Tato minimální mzda platí na provozních pozicích na prodejnách dokonce už od 1. června 2018.

Kaufland poskytuje svým zaměstnancům řadu benefitů, jakými jsou nadstandardní příplatky za noční směny, až 5 týdnů dovolené, stravenky v hodnotě 80 Kč, kartu MultiSport, ocenění při pracovních jubileích, vánoční balíček, příspěvek na svatební kytici a příspěvek při narození dítěte.

Vážíme si vysokého celoročního pracovního nasazení našich zaměstnanců a je pro nás důležité, aby zvláště o vánočních svátcích měl každý více času na své blízké. Proto jsme se rozhodli dát našim zaměstnancům na prodejnách o vánočních svátcích 1 den placeného volna,“ dodává Renata Maierl.

To, že jsou pro Kaufland jeho zaměstnanci skutečně důležití, dokazuje řada udělených cen, mezi nimiž je i titul „Firma pro zdraví“. Společnost získala tento titul na základě svého projektu „Zdraví nás baví“, který je zaměřen na zdraví a aktivní životní styl zaměstnanců. Projekt se skládá ze série akcí, workshopů a kurzů, během kterých se zaměstnanci dozvědí, jak se zdravě stravovat, jak vybalancovat práci a volný čas. Pro zaměstnance jsou připraveny běžecké kurzy, kruhové tréninky, kurzy jógy, masáže. Součástí programu jsou také fyzioterapeutická poradenství, měření skladby těla nebo kurzy odvykání kouření. Již od roku 2014 mají zaměstnanci k dispozici bonusovou kartu, díky které mohou využívat tisíce různých sportovních a relaxačních center po celé České republice.

Kaufland mimo jiné nabízí i důkladně propracovaný systém profesního a manažerského vzdělávání. Díky němu si mohou zaměstnanci vybírat ze široké nabídky rozvojových programů, tréninků zaměřených na soft skills, počítačových kurzů či výuky jazyků. Např. program Trainee – Potential Campus se zaměřuje na nábor a rozvoj mladých manažerů.

V naší společnosti má několikaletou tradici. Účastníci tohoto programu si projdou postupně všemi odděleními a získají tak globální přehled a znalosti o celé firmě. Po úspěšném absolvování tohoto programu nastupují na vedoucí pozice nebo na pozice vysoce ceněných specialistů,“ doplňuje Renata Maierl.

 

Zdroj a foto: Kaufland Česká republika

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010