Kaufland jako důvěryhodný zaměstnavatel boduje v oborových anketách

Odpovědný přístup k zaměstnancům, férové pracovní prostředí, kariérní růst či odpovídající odměny a benefity. To jsou kritéria, která společnost Kaufland vnímá jako svou dlouhodobou prioritu. Díky tomu také získává jasnou zpětnou vazbu ve formě umístění na předních příčkách oborových ocenění jako Top Employer 2019, Zaměstnavatel v obchodě v rámci ankety Mastercard Obchodník roku 2018 nebo čtvrté místo mezi top 5 zaměstnavateli v České republice.

V případě ocenění, které vyhlašuje nezávislý mezinárodní institut Top Employer, jsou jednotlivě posuzovány klíčové faktory personální politiky v rámci vybraných firem. Pozornost se i v případě společnosti Kaufland zaměřovala na řešení v oblasti talent managementu, personálního plánování, náborové politiky či na otázku rozvoje zaměstnanců a celkový stav firemní kultury. „Titul Top Employer 2019 nás velmi těší a jsme rádi, že jsme úspěšně obstáli v náročném a dlouhém certifikačním procesu. Dokládá to, že naše personální strategie je správně nastavena a naší úlohou do budoucna je ji realizovat a dále rozvíjet,“ uvádí tisková mluvčí společnosti Kaufland Česká republika Renata Maierl.

Další z řady ocenění, které Kaufland v této oblasti získal, společnosti udělil Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR za podpory Mastercard. Pod hlavičkou oborové ankety Mastercard Obchodník roku 2018 je již druhým rokem vyhlašována i kategorie Zaměstnavatel v obchodě. A právě v ní se letos Kaufland umístil na 3. místě. Tato kategorie je zaměřena především na větší zaměstnavatele s více než 250 zaměstnanci a odborným garantem vyhodnocení je nezávislá odborná společnost Hays Czech Republic s.r.o.

Trojici ocenění uzavírá anketa TOP Zaměstnavatelé, jež je vyhlašována na základě výsledků stejnojmenné dlouhodobé studie. Zmíněná studie je projektem Asociace studentů a absolventů vysokých škol a je realizována ve spolupráci s prestižní výzkumnou agenturou GfK a dalšími partnery z řad univerzit či komerčních firem. „Čtvrtého místa mezi top 5 zaměstnavateli si vážíme, a to především proto, že jsou do studie zainteresováni mladí lidé a studenti středních či vysokých škol. Ti mohou firmám prostřednictvím zmíněného projektu ukázat směr, jak se pro ně stát důvěryhodným a preferovaným zaměstnavatelem, a to i v tak náročném oboru, jako je retail. Jsme přesvědčeni, že i názor této generace na personální otázky je pro současné firmy naprosto zásadní,“ uzavírá tisková mluvčí Renata Maierl.

Společnost Kaufland zaměstnává na českém pracovním trhu celkem 23 500 lidí.

Zdroj a foto: Kaufland

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010