Herečka Zdeňka Žádníková a Dermacol otevřely nově vyzdobenou Dětskou pohotovost v Motole

Herečka Zdeňka Žádníková a manželé Vladimír a Věra Komárovi, majitelé společnosti Dermacol, společně otevřeli nově upravené oddělení Dětské pohotovosti ve Fakultní nemocnici Motol. Na malé pacienty i jejich rodiče tu teď čekají vesele vyzdobené stěny, nástěnné hračky pro nejmenší i komiksová zóna pro teenagery. Malby spojuje téma hvězd, astrologie a historické Prahy, bedlivý pozorovatel tu však objeví i vtipné odkazy na kosmetiku známé česko-slovenské firmy.  

Sami jsme s vlastními dětmi jeli do Motola už mnohokrát a jsme šťastní, že tu teď děti i jejich doprovod najdou kromě špičkových lékařů i krásné prostředí, které je potěší, zabaví a umožní jim tak čekání i ošetření lépe snášet,“ tvrdí ve shodě čtyřnásobná matka Zdeňka Žádníková spolu s manželi Vladimírem a Věrou Komárovými, kteří jsou rodiči tří dětí. „Heslo Dermacolu ´S láskou ke kráse měníme svět´ tu nachází svoje nejlepší naplnění,“ dodává Věra Komárová, ředitelka strategie značky Dermacol. Ta sympatickou herečku oslovila již před čtrnácti lety, aby se stala tváří kosmetické řady Sensitive pro citlivou pleť. A jejich přátelství a spolupráce trvá dodnes.

Nadační fond Zdeňky Žádníkové se společností Dermacol, která je od roku 2015 jeho generálním partnerem, společně zkrášlily už šest oddělení pro děti i dospělé v různých nemocnicích v České republice. Výzdoba Dětské pohotovosti v Motole, kde ročně ošetří až 30 000 dětí, patří mezi jejich nejrozsáhlejší projekty. Celé výtvarné pojetí tu vytvořili „na klíč“, včetně štítků na dveře i orientačního systému.

Autorem maleb i instalací je dvorní výtvarník nadačního fondu Libor Škrlík, spolupracovala na něm ale i astroložka Petra Nell Smolová a Barbora „Pusopiska“ Sedláčková, šestnáctiletá malířka, která kvůli svému postižení bravurně maluje ústy. Poradní hlas měli také lékaři a sestřičky motolské nemocnice. Ti autorům pomáhali vymýšlet co nejvíce barevných, příjemných a uklidňujících podnětů a nápadů, které odvedou pozornost dětí od jejich trápení, zkrátí jim čekání a rozptýlí je při samotném ošetření.

Na patnáctimetrové stěně vznikla takzvaná Motolská epopej, je tu zobrazen i Karlův most, Petřín s rozhlednou a Staroměstský orloj, v dalších částech najdou starší děti komiks s příběhy, které si mohou načíst na telefonu pomocí QR kódu a to i v angličtině, mladší si tu mohou poslechnout krátké pohádky nebo si pohrát s nástěnnými prvky či hlavolamy. „Nadační fond se i díky podpoře česko-slovenské společnosti Dermacol vydá teď pomáhat i na Slovensko,“ dodává Zdeňka Žádníková.  Další nemocnicí s originální výzdobou tak bude Národní ústav dětských chorob v Bratislavě.

Zdroj a foto: Dermacol

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010