Datart pomáhá seniorům vybrat vhodné technologie

Český elektro prodejce Datart přišel s novým projektem zaměřeným na specifické potřeby seniorů. Cílem projektu je ukázat seniorům možnosti nových technologií a poradit jim, jak být s jejich pomocí v kontaktu s rodinou a přáteli, jak si přivolat lékaře či jak sledovat zprávy, novinky a filmy.

Svět moderních technologií není pouze doménou mladých a středních ročníků, ale jeho benefitů si mohou plně užívat i lidé starší. „Naši elektrospecialisté připravili výběr těch nejlepších zařízení, která dokážou seniorům usnadnit život a zároveň vyhovují jejich potřebám. Například notebooky se 14 až 17″ obrazovkou, na které dobře uvidí jak zprávy, tak svou vnučku studující v Austrálii, se kterou si budou moci skypovat. Na mobilu s velkými tlačítky zase uvidí dobře esemesky, a pro ty, co chtějí jít s dobou, jsme vybrali dotykové mobily. Jiní senioři také ocení tablet na volání s rodinou či na čtení elektronických knih během čekání u lékaře,“ říká Iva Pavlousková, mluvčí Datartu.

Elektrospecialisté Datartu do projektu průběžně vybírají ta nejlepší zařízení a senioři i jejich blízcí je mohou sledovat na stránkách. Mimo jiné zde najdou i názorné příklady práce s programy Skype a Word. „Vybrané produkty jsou v prodejnách i e-shopu označeny logem Vhodné pro seniory. V prodejnách jsou navíc připraveni proškolení elektrospecialisté, kteří s výběrem vhodného zařízení seniorům ochotně pomohou a vysvětlí jim, jak daný produkt funguje,“ doplňuje Iva Pavlousková. Projekt připravil Datart ve spolupráci s Microsoftem, se kterým spolupracuje i na projektu Můj první počítač. Ten se zabývá aktuálním tématem bezpečnosti dětí na internetu, více informací najdete zde.

Jedná se například o produkty Mobilní telefon s tlačítky Aligator, Mobilní telefon s dotykovou obrazovkou Huawei Y6 Prime 2018 Dual SIM nebo Notebook HP 250 G6.  Všechny tyto produkty koupíte v kamenných prodejnách Datart nebo v e-shopu.

Zdroj a foto: Datart

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010