COOP Terno v Hradci Králové vyhrálo ocenění za in-store design ve Střední Evropě

Hned dvě ocenění POPAI Awards 2017 si odnáší prodejna COOP Terno v Hradci Králové družstva Jednota České Budějovice. První je v kategorii Vybavení interiérů obchodů a druhá za Integrované in-store kampaně. Obě jsou za přestavbu nápojového centra a souvisí s trendem modernizace a rozvoje prodejen. Nyní návrh čeká celosvětové kolo v Chicagu USA.

COOP se dlouhodobě snaží zpříjemnit zákazníkům nákupní prostředí. Modernizace a inovace prodejen jsou tak jedním z hlavních kroků. U Terna v Hradci Králové byla realizace možná díky klíčové spolupráci s Plzeňským Prazdrojem a Karlovarskými minerálními vodami. Cílem projektu je zpříjemnit nakupujícím prostředí v nápojové sekci, pozvat zákazníky ke vstupu do ní a usnadnit orientaci při samotném výběru z regálů. Součástí řešení v pivní části bylo navržení prodejních regálů včetně navigace (zastínění vrchních boxů a osvětlení boxů, kde jsou vystaveny výrobky) a komplexní úprava osvětlení. Unikátem jsou pak lednice na pivní sudy, aby si zákazníci mohli z prodejny odnést již připravené a nachlazené sudy ať pro gastro nebo rodinné oslavy a soukromé akce.

„Tyto úpravy navazují na cíl spotřebních družstev COOP o zpříjemnění nákupního prostředí zákazníkům i zavádění novinek na prodejny. Ať technických, nebo produktových“ říká Pavel Březina, předseda Svazu českých a moravských spotřebních družstev. Dalším příkladem jsou i automatické pokladny na vybraných prodejnách COOP Terno a Trefa provozovaných spotřebním družstvem Jednota České Budějovice.

Významný je i rozvoj nových programů regionálních potravin od malých producentů, které nenajdete na pultech zahraničních řetězců. Ve většině regionů České republiky tak jednotlivá družstva COOP vybírají kvalitní místní výrobky, dle lokální nabídky, které jsou pak na prodejnách k dostání. Další novinkou je dovoz specialit z Itálie. I když se spotřební družstva COOP v České republice specializují na prodej tradičních výrobků od českých výrobců, některé věci se v České republice nevyrábí, nebo nerostou. „Proto, když například nabídneme pomerančovou marmeládu, jdeme přímo ke zdroji – do Itálie. Spotřební družstva v Itálii, vystupující také pod značkou COOP jsou největším maloobchodním prodejcem v zemi. COOP je v Itálii však více než jen obchodník s tradicí od roku 1854. Jeho filosofií je nabízet špičkové místní produkty za spravedlivé ceny. Výrobky jsou zaměřené na maximální dokonalost, jenž je pro každého Itala, tou nejdůležitější. Důkazem správnosti je i skutečnost, že více jak 8 milionů Italů je členy spotřebních družstev v Itálii“ říká Lukáš Němčík za družstva COOP.

U výrobků je kromě kvality kladen i velký důraz na ekologický způsob výroby, odpovědný přístup ke krajině i všem zaměstnancům. Výrobky jsou bez palmového oleje, bez geneticky modifikovaných potravin a většinou i držiteli regionálních certifikátů. Přes 40 druhů výrobků je navíc rozšířeno o Vánoční nabídku několika nových specialit.

Zdroj a foto: COOP