Čeští zákazníci si elektroniku nechávají dovézt nejčastěji uprostřed týdne

Češi si stále častěji nechávají dovézt novou elektroniku domů, do práce nebo na chalupu. Nejčastěji si zboží nechávají přivézt uprostřed týdne, ve středu a ve čtvrtek mezi 9. a 14. hodinou. Druhým velmi oblíbeným časem jsou večerní hodiny v rozmezí 19 až 21 hodin.

Nejmenší zájem o dopravu je naopak v pondělí a ve městech pak také o víkendu, kde zejména od jara do podzimu roste počet rozvozů na chalupy.

Vyplývá to z údajů společnosti Datart, která ročně rozveze zboží více než 85 tisícům zákazníků a za deset let už udělala přes pět set tisíc závodů.

V průměru Datart zaváží denně v České republice zboží 230 zákazníkům a na Slovensku zhruba 120 zákazníkům. V předvánočním období denní průměr vzroste na 400 zákazníků v ČR a  200 na Slovensku. Jsou ale i velmi exponované dny, kdy jen v České republice zavezeme zboží více než 600 zákazníkům za den,“ říká Iva Pavlousková, tisková mluvčí Datartu.

Datart i letos bude rozvážet zboží až do Štědrého dne. Pracovníci Datartu zákazníkům spotřebiče i nainstalují a starou pračku nebo ledničku si od nich v případě zájmu odvezou a zařídí jejich ekologickou likvidaci.

Datart rozváží zboží vlastními vozy s vlastními řidiči do všech koutů České republiky. Loni dohromady najeli přes 1,3 miliónu kilometrů, což odpovídá 33 okroužení Země nebo 3,4 cesty na Měsíc. Datart má celkem 37 vlastních vozů, jejichž průměrné stáří jsou 4 roky. Jezdí s nimi 59 řidičů, kteří zákazníkům rozváží zboží každý den v roce, včetně všech svátků a víkendů.

 

Zdroj a foto: Datart

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010