Na centrálu Alberta se sjeli učni z celého Česka

Albert uspořádal již třetí ročník setkání pro učně z celého Česka. Na konci října se na pražskou centrálu sjela více než stovka žáků a učitelů z téměř dvou desítek českých a moravských učilišť, kteří měli jedinečnou příležitost nahlédnout do fungování společnosti, která provozuje více než 300 obchodů Albert napříč republikou a poskytuje stovky pracovních příležitostí ve všech krajích.

Studenty přivítal ředitel pro rozvoj podnikání obchodů Albert Mateusz Hilgert, který odstartoval bohatý celodenní program. Účastníci se seznámili s chodem centrály, zábavnou formou dialogů si vyzkoušeli různé situace ze života v maloobchodu a získali tipy, jak mohou v Albertu nastartovat svou profesní dráhu a získat zajímavé zkušenosti.

„Máme radost, že letošní, již třetí ročník setkání s učni, se těšil tak velkému zájmu. Touto akcí chceme poskytnout žákům i jejich učitelům příležitost získat vhled do fungování jak celé společnosti, tak jednotlivých oddělení, prodejen a distribučních center,“ říká Eva Mušinská z HR oddělení, která má spolupráci s učni na starosti.
V rámci výuky i praxe spolupracují obchody Albert dlouhodobě s desítkami středních odborných škol po celé ČR. V průběhu školního roku zajišťují ve svých prodejnách odborný výcvik pro sedm stovek učňů a díky tomuto počtu patří mezi významné sociální partnery škol. Program „Do Alberta na praxi“, který organizuje Nadační fond Albert, pak umožňuje získat pracovní zkušenost formou placených brigád také mladým lidem ze sociálně ohroženého prostředí. Mentory jsou děti z dětských domovů při praxi právě učni. Za tento program získal Albert na podzim ocenění „Bílá vrána“ organizace yourchance v kategorii Zaměstnavatel.

Zdroj a foto: Ahold