BILLA v letošní Národní potravinové sbírce vybrala skoro 44 tun potravin a drogerie

Společnost BILLA i letos podpořila celorepublikovou sbírku potravin, která má za cíl pomoci domácnostem a rodinám v tíživé situaci, azylovým domům, samoživitelům atd. Do šestého ročníku Národní potravinové sbírky se zapojilo celkem 79 prodejen BILLA, na kterých v den sbírky pracovalo 721 dobrovolníků. Ti společně vybrali 4 396,4 kg drogistického zboží a 39 568 kg potravin, které by dohromady vytvořily 79 136 porcí jídla (500 g = 1 porce).

Na 693 prodejnách po celé České republice proběhl v sobotu 10. listopadu další ročník Národní potravinové sbírky. Lidé po celé republice darovali celkem 321 tun zboží, z toho 41 tun drogerie.

„Těší nás, že i v tomto roce se nám podařilo do sbírky zapojit velké množství našich prodejen. S 44 tunami potravin a drogerie jsme udrželi laťku vysoko a za to patří velký dík našim zákazníkům a zaměstnancům,“ říká Jaroslaw Szczypka, generální ředitel společnosti BILLA.

Nejúspěšnějším supermarketem BILLA se letos stala prodejna na Praze 4 na Budějovické ulici, kde se podařilo vybrat 1 269 kg potravin a drogistického zboží. Nasbírané zboží následně dobrovolníci roztřídili a poté převezli do skladů České federace potravinových bank nebo přímo do charitativních organizací.

Národní potravinovou sbírku 2018 organizoval Byznys pro společnost ve spolupráci s Českou federací potravinových bank, NADĚJÍ, Armádou spásy, Charitou Česká republika za podpory obchodníků. Do sbírky se zapojil také Klub svobodných matek. Na realizaci sbírky se podílí také řada neziskových organizací a tisíce dobrovolníků. Záštitu nad letošním – již šestým ročníkem – převzal ministr zemědělství Miroslav Toman.

Hlavním posláním sbírky je podat pomocnou ruku těm, kteří trpí nedostatkem jídla zároveň upozornit na to, v jaké míře jídlem plýtváme. Hlad totiž není bohužel ani u nás abstraktní pojem – podle kvalifikovaných odhadů žije v České republice na hranici chudoby nebo sociálního vyloučení téměř 1,5 milionu lidí. Vybrané zboží bylo předáno zástupcům Národní potravinové banky, která je rozdělí mezi potřebné lidi, zejména matky samoživitelky, seniory, pěstounské rodiny a děti z dětských domovů.

Zdroj a foto: REWE

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010