Albert otevřel nové distribuční centrum u Hradce Králové

Řetězec Albert otevřel v úterý 27. června nové distribuční centrum v průmyslové zóně Březhrad u Hradce Králové. Centrum poskytne 130 nových pracovních míst a do obchodů Albert bude distribuovat na 8 tisíc nepotravinových položek. Při stavbě areálu byl kladen důraz na životní prostředí, šetrnost k přírodě a zdrojům. Budova je vybavena například úspornou LED technologií osvětlení a moderní vzduchotechnikou.

Areál nového logistického centra pokrývá 21 tisíc čtverečních metrů a do prodejen Albert bude rozvážet přibližně 8 500 položek. Distribuční centrum v Březhradu doplní stávající dvě centra v Klecanech u Prahy a Olomouci.

„Dokončení a otevření třetího distribučního centra je dalším krokem, který děláme pro zlepšení dostupnosti zboží v našich obchodech. Umožní nám rychleji a flexibilněji reagovat na potřeby našich zákazníků a celkově tak zlepšovat naše služby,“ říká Milan Strieženec, ředitel pro logistiku v maloobchodním řetězci Albert. Pro hypermarkety a supermarkety Albert bude nové centrum zajišťovat logistiku sortimentu drogerie, krmiva pro domácí zvířata a dalšího nepotravinového zboží. „Nový areál přinese díky své poloze rychlejší a flexibilnější logistiku, úsporu nákladů, ale také přispěje k menší ekologické zátěži,“ dodává Milan Strieženec.

Nové distribuční centrum také poskytlo celkem 130 nových pracovních míst od administrativy po dělnické pozice.

„Lokalita, kterou si společnost vybrala pro své nové distribuční centrum, splňuje snad vše, co takový areál potřebuje. Napojení na dálnici, dvě stotisícová města do několika kilometrů, pro jeho zaměstnance městská hromadná doprava nebo cyklostezka. Z pohledu města to jsou další pracovní místa i rozvoj oblasti, kam podle územního plánu takovéto projekty přesně zapadají. Věřím, že Albert bude u Hradce Králové spokojený,“ řekl primátor města Zdeněk Fink.

Celý areál je z hlediska úspor energií a využití nových technologií unikátem. Budova logistického centra splňuje nejvyšší světové standardy a projektována je tak, aby co nejméně zatěžovala životní prostředí.

Při stavbě areálu bylo naší prioritou eliminovat dopady na okolní přírodu. Samotná budova je s maximální přesností navržena tak, aby vyhovovala sortimentu, který je zde uskladněný. Zároveň využívá materiály, tepelné izolace, osvětlení i vytápění, které co nejméně zatěžují životní prostředí,“ vysvětluje Stanislav Palas, místopředseda představenstva společnosti Hoya, která distribuční centrum v Březhradu vystavěla.

 

Zdroj a foto: Ahold

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010