Zimní radovánky s vydatnými a chutnými svačinami

Také máte pocit, že po všech svátečních jídlech se cítíte jaksi přesycení? Začít v novém roce jinak a odlehčeně je nyní možné.  Díky vydatným a zároveň lehkým svačinám od Drůbežářského závodu Klatovy vhodným na cesty, do školy, na výlet nebo aktuálně třeba i na svah se budou cítit dobře nejen děti, ale i vy.

Leden je měsícem, kdy většina z nás mění své zajeté stereotypy a dává si často předsevzetí, které se týkají zdravého životního stylu a jídelníčku. Je to způsobené odpočinkem a dopřávání si o vánočních svátcích. Často předsevzetí vydrží jen pár týdnů a přání se změnou jde stranou a je tu opět starý režim. Nejde všechno úplně změnit, ale je dobré snahu podpořit. Třeba ze začátku jen v pár krocích. Pokud chcete opravdu ve změně životního stylu vytrvat, tak na to jděte postupně. Například zařazování kvalitních a vydatných produktů do vašeho běžného jídelníčku. Vaši snahu o změnu můžete podpořit i přidáním sportovních aktivit, teď aktuálně například lyžování nebo sáňkování.

V zimním středisku nebo na cestách jste odkázáni na místní rychlá bistra, benzínové pumpy nebo stravování formou bufetu, které ne vždy nabízí zdravá a pro tělo lehce stravitelná jídla. Přitom stačí jen trochu času a snahy k tomu si doma předem připravit zdravou a chutnou svačinu. Pro rychlou a jednoduchou přípravu svačiny je podstatné vybrat vhodné a výživné suroviny.

Mezi nejčastější druhy svačin patří saláty, tortilly nebo bagety plněné zeleninou, uzeninami a sýry. Preference, které suroviny vybrat, jsou u každého strávníka jiné, ale většina se určitě shodne na křupavé bagetce s delikátní uzeninou například Kuřecí šunkou nejvyšší jakosti od Drůbežářského závodu Klatovy, jejíž chuť zvýrazní domácí pomazánka z jogurtu nebo tvarohu společně se zeleninou.

Často během zimního sportování vyhládne. Dalším výborným tipem na sytější svačinu mohou být tortilly plněné kuřecím masem se zeleninou a domácím dresinkem. Ty jsou ideální pro rychlou přípravu a skladnost v zavazadle. Můžete zvolit klasickou variantu kuřecího masa na přírodní způsob nebo ho obalit v rozemletých kukuřičných lupíncích na olivovém oleji. Hotovým masem naplňte tortillu a přidejte nakrájenou zeleninu.

Kulinářským zážitkem pro ty, kteří dbají na různorodou stravu a rádi ochutnávají exotická jídla, může být salát se šťavnatými kousky kuřecího masa s nakrájenou nektarinkou. Jemně upečený drůbeží steak nakrájíte a smícháte s křupavými listy římského salátu, polníčku a dubového salátu, obohaceného o kousek čerstvého sýra (např. feta) a orestovanou nakrájenou čerstvou nektarinkou. Pro podtrhnutí exotické chutě připravte k salátu dresink ze zakysané smetany, dijonské hořčice a majonézy.

Inspirujte se a připravte sobě i nejbližším zdravé svačiny a dodejte jim spoustu energie. Nový vstup do stávajícího roku může být zdravý, sytý a chutný. 

Zdroj a foto: Drůbežářský závod Klatovy

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010