Začíná celorepubliková sbírka Srdce dětem

Od pondělí 5. do neděle 18. listopadu se uskuteční už osmý ročník celorepublikové sbírky Srdce dětem. Ta se zaměřuje na pomoc rodinám s těžce nemocnými dětmi a za dobu své existence podpořila více než dva a půl tisíce dětí.

Vybrané peníze poslouží na nákup konkrétního zdravotnického materiálu, pomůcek, nebo léčebných a rehabilitačních pobytů. Výtěžek sbírky rozděluje mezi jednotlivé rodiny obecně prospěšná organizace Život dětem, která díky ní může pomoc poskytovat v průběhu celého roku.

Do sbírky se lidé mohou zapojit ve všech prodejnách Lidl přispěním libovolné částky. Za 30 Kč získají navíc samolepku ve tvaru srdce, kterou je možné nalepit přímo na připravená tabla ve výloze prodejny. Sbírka pomáhá dětem po celé republice. Na skutečnost, že peníze ze sbírky jdou skutečně na pomoc konkrétním dětem, letos v prodejnách upozorní i plakáty s dětmi z okolí a s informací o tom, jaká konkrétní pomoc jim byla ze sbírky poskytnuta.

Přispět lze i online na app.srdcedetem.cz nebo prostřednictvím facebook.com/lidlcesko. Online přitom každý může ke svému příspěvku přidat individuální věnování.

Sbírka Srdce dětem se koná ve všech prodejnách již poosmé. Za dobu jejího trvání se podařilo vybrat více než 97 milionů korun a tato částka pomohla více než 2 756 nemocným dětem.  Je to obrovská částka, za kterou patří dík všem našim zákazníkům i zaměstnancům“, říká ke sbírce mluvčí společnosti Zuzana Holá.

Za uplynulých sedm let vynesla sbírka 97 milionů korun.

Zdroj a foto: Lidl

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010