Vytvořte „prostorový zvuk pro vaše oči“ pomocí nové technologie Philips Hue Sync

Software, který je nyní zdarma k dispozici pro operační systémy Windows a Mac, umožňuje dosud nepoznané zážitky ze světla.

Signify (Euronext: LIGHT), světový lídr v oblasti osvětlení, oznámil globální uvedení bezplatné aplikace Philips Hue Sync, která umožňuje dokonale synchronizovat světla Philips Hue s videem, hrami a hudbou pouštěnou z počítače. Nový zábavní software běží odděleně od aplikace Philips Hue a funguje na libovolném počítači se systémem Windows 10 nebo MacOS (Sierra a novější).

Philips Hue je přirozeným doplňkem jakéhokoliv herního, filmového nebo zvukového zážitku díky tomu, že poskytuje naprosto unikátní možnost „ponoření se“ do zvuku, obrazu a světla.

Aplikace například umožní, aby osvětlení napodobovalo výbuchy odehrávající se na obrazovce počítače při hraní akční hry, nebo zahalí obývací pokoj do stejných odstínů fialové, oranžové a žluté barvy, jakou má západ slunce v právě pouštěném filmu. A konečně i požitek z hudby dosáhne nové úrovně, když se světla roztančí do rytmu oblíbených skladeb.

Na základě našich zkušeností se zábavním průmyslem jsme vylepšili způsob, jakým lze osvětlení zapojit do hraní her, hudby a videa. Hue Sync nabízí jedinečný způsob, jak jednoduše synchronizovat světelné efekty s obsahem, který uživatel právě využívá,“ říká Jasper Vervoort, vedoucí marketingu a produktového managementu domácí systémů a svítidel v Signify. „Spolupráce s předními hráči v zábavním průmyslu nás posouvá ještě dál. Video Disneyho DCapelly s názvem „Immortals“ perfektně demonstruje unikátní synchronizaci barevného videa se strhujícími možnostmi Philips Hue Sync.

 

Spolupráce Disney hudební skupiny s Philips Hue

Signify se spojil s Disney hudební skupinou a představil Philips Hue Sync zároveň s dlouho očekávaným videem této nové vokální hudební senzace, kterou je DCapella. Skupina představuje svou novou píseň „Immortals“ známou z animovaného filmu „Big Hero 6“, který získal cenu Disney Oscar®. Diváci si tak toto nové video nyní mohou vychutnat ve formátu 360°. Video lze zhlédnout zde.

Ze spolupráce s Philips Hue Sync týmem jsme nadšeni a toto 360° video považujeme za ukázku zcela unikátního a dosud nevídaného způsobu propojení hudby a světla. Tato technologie podtrhuje úchvatné barevné efekty videa „Immortals“ a posouvá úžasné pěvecké výkony DCapelly na zcela novou úroveň, kterou nyní všichni můžou okusit ve svém vlastním obývacím pokoji,“ říká Rob Souriall, viceprezident marketingu v Disney Music Group.

 

Jednoduché ovládání

Ovládací panel aplikace je určen pro každodenní použití. Po výběru režimu zvuku, videa nebo hry lze synchronizovat světla s obsahem zábavy v počítači jediným stisknutím tlačítka.

 

Různé úrovně intenzity zážitku

Philips Hue Sync nabízí mnoho možností nastavení tak, aby vyhovoval potřebám každého uživatele. Aplikace bere v úvahu fakt, že různé aktivity a různí uživatelé vyžadují rozdílnou míru intenzity zážitku, a proto umožňuje jednoduše změnit nastavení jasu a rychlosti, se kterou se mění barva světel. Na výběr jsou kategorie „mírné, střední, vysoké a intenzivní“. Pro použití se zvukem nabízí Philips Hue Sync nejrůznější barevné palety, které se hodí k jednotlivým hudebním stylům. Například jemné pastelové barvy se příjemně doplňují s poklidnou relaxační hudbou, zatímco k taneční nebo rockové hudbě se více hodí jasnější a sytější tóny.

Všechny funkce Philips Hue Sync si uživatelé mohou vychutnat nejen v počítači a notebooku, ale i v televizi pomocí streamování obsahu přehrávaného v počítači přes AirPlay do Apple TV, Google Chromecast, Miracast a HDMI.

 

Signify N.V. je novým jménem společnosti Philips Lighting N.V., mateřské společnosti světové skupiny Philips Lighting. Jméno Philips Lighting Czech Republic s.r.o. bude změněno začátkem roku 2019.

 

 

Zdroj: POPAI CE

Foto: audiogurus.com

 

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010