Výroční ceny České a moravské pivovarnické akademie za rok 2016 získali Adam Brož, Jan Šavel a pivnice Budvar

Česká a moravská pivovarnická akademie (dále jen ČMPA) včera v Tereziánském sále Břevnovského kláštera vyhlásila výsledky hlasování svých členů a udělila Výroční ceny 2016. V kategorii „Pivovar s výstavem nad 500 000 hektolitrů“ se vítězem stal Ing. Adam Brož, Ph.D., MBA, sládek Budějovického Budvaru.

Adam Brož získal Výroční cenu ČMPA již podruhé – poprvé to bylo předloni za rok 2014. Výroční cenu „za dlouholetý přínos pro české pivovarnictví“ získal doc. Ing. Jan Šavel, CSc., vedoucí výzkumu a vývoje Budějovického Budvaru. Docent Šavel je významným a váženým vědcem v oboru pivovarství, autorem mnoha odborných článků, kapitol monografií, přednášek, asi 30 patentů a užitných vzorů, člen Síně slávy českého pivovarství a sladařství a držitel Výroční ceny F. O. Poupěte. Vítězem v kategorii „Pivovarská restaurace“ se stala pivnice Budvar.

„Děkujeme členům Akademie za hlasy v letošní anketě. Výroční ceny chápeme jako poklonu odborné veřejnosti všem pracovníkům Budějovického Budvaru, kteří důstojně a s hrdostí pokračují v tradici vaření originálního budějovického piva podle osvědčených řemeslných postupů, z tradičních surovin a zároveň s využitím nejnovější poznatků moderní vědy a techniky,” říká Petr Samec, tiskový mluvčí Budějovického Budvaru.

 

Zdroj a foto: Budějovický Budvar, n.p.

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010