Vánoční trendy v Datartu

Co bude letos o Vánocích největším hitem a jak se vánoční dárky mění v průběhu let? Proč dáváme přednost větším televizím a jaké chytré hračky nás baví? 

„Trendem letošních Vánoc budou především chytré produkty, jako jsou mobilní telefony, tablety, chytré hodinky a fitness náramky. Zvýšenou poptávku očekáváme také po herních konzolích a hrách, a to s ohledem na velké množství novinek uvedených na trh v podzimním období (hry SpiderMan, Fifa18, Forza4, Call Of Duty apod.). Velký zájem bude určitě i o produkty z kategorie péče o tělo a zdraví – mixéry, odšťavňovače, chytré osobní váhy, fény, kulmy, zastřihovače, holicí strojky atd. A jako každý rok si řada domácností udělá radost novou TV a dopřeje tak domácí zábavu celé rodině,“ popisuje Iva Pavlousková, tisková mluvčí Datartu.

Mobilní telefony jsou každoročním hitem Vánoc, ovšem díky neustálému technologickému vývoji se každým rokem mění nároky a preference zákazníků. „Letos jsou například hitem telefony s odemykáním pomocí rozpoznání obličeje, tato funkce se postupně dostává i do cenově dostupnějších modelů,“ upřesňuje Iva Pavlousková.

Velkým tématem pro celý rok bude gaming. Týká se to nejen herních konzolí nebo herních počítačů a notebooků, které se stávají stále cenově dostupnější pro více zákazníků, ale i herního vybavení, tedy sluchátek, klávesnic, volantů či herních myší.

V kategorii zdravého životního stylu a sportu za poslední roky vzrostl význam nositelné elektroniky (chytrých hodinek, fitness náramků, sporttesterů) a sluchátek, přičemž největší zájem je o sluchátka bezdrátová. Trendem je také zdravé vaření, velký zájem bude o mixéry, odšťavňovače a kuchyňské mixéry. Z požitkových kuchyňských spotřebičů budou hitem Vánoc automatické kávovary ve všech cenových segmentech.

„Chytré hračky byly ještě před několika lety mezi vánočními dárky spíše výjimkou. Letos však najde pod stromečkem drony, party reproduktory, outdoorové kamery a kamery do auta více Čechů,“ předpokládá Iva Pavlousková.

Z velkých domácích spotřebičů pak budou trendem sušičky prádla, které u nás ještě před několika lety příliš rozšířené nebyly.

I letos bude jako každý rok oblíbeným dárkem pro celou rodinu televizor. „U televizí směřuje trend stále k větším a větším úhlopříčkám, lepšímu rozlišení a lepší konektivitě. Před sedmi osmi lety byly nejprodávanější modely s úhlopříčkou kolem 80 cm, dnes se ale běžně prodávají televize s úhlopříčkou 140 cm a více. Může za to vyšší dostupnost televizorů a také větší nároky domácností, které si chtějí oblíbené seriály a filmy vychutnávat v co nejlepší kvalitě,“ uzavírá Iva Pavlousková.

Při nákupu dárků pro větší děti a dospívající očekává Datart největší zájem o mobily, tablety, bezdrátové reproduktory, sluchátka, herní konzole a hry. Menší děti pak pod stromečkem potěší hračky s motivem oblíbených pohádkových postav, například vysílačky, tablety, kreslící tabulky, outdoorové kamery, MP3 přehrávače nebo rádia.

 

Zdroj a foto: Datart

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010