Vánoční sbírka v Kauflandu právě finišuje

V následujících dnech bude ve všech prodejnách Kaufland ještě probíhat tradiční vánoční sbírka. Zákazníci mají možnost zakoupit si jmenovky na dárky a podpořit dobrou věc.   

Ještě tento týden, tedy do neděle 9. prosince 2018, mohou zákazníci svým nákupem vánoční jmenovky podpořit handicapované. Arch se samolepícími jmenovkami je v prodeji na všech pokladnách a informacích Kauflandu za cenu 30 Kč. Celá částka z jejich prodeje bude věnována na nákup rehabilitačních trenažérů pro konkrétní lidi s handicapem, spinální jednotky či oddělení následné péče ve všech krajích České republiky.

Vánoční sbírku pořádá společnost Kaufland ve spolupráci s Cestou za snem. Zakladatel této neziskové organizace stojí za vývojem prvního handbike trenažéru na světě.

Já sám jsem po úrazu na lyžích prošel pobyty v nemocnicích a rehabilitačních ústavech. Vím, jak moc důležité je okamžitě se začít hýbat. Být v kondici znamená vrátit se do života. Být tu pro svou rodinu a zase začít pracovat,“ vysvětluje situaci lidí upoutaných na vozík Heřman Volf.

Patronem vánoční sbírky se stal Jan Povýšil, držitel titulu mistra světa a pěti paralympijských medailí v plavání, který utrpěl v patnácti letech úraz na toboganu v italském vodním parku.

Pamatuju si, jak jsem klesal ke dnu a sledoval spolužáky, kteří plavali na hladině. Nikdo si mě nevšiml.“ Po dlouhých minutách bylo bezvládné tělo chlapce vytaženo a zahájeno oživování. Honza, který prožil klinickou smrt, se vrátil zpátky. Přežil. Jeho mozek naštěstí nebyl poškozen. Přerušená mícha ale zapříčinila, že po zbytek života bude sedět na vozíku. Už v rehabilitačním ústavu, jen pár měsíců po této události, se vrátil do bazénu a začal plavat. Netrvalo dlouho a dostal se do české reprezentace. „Sport mi pomohl znovu nastartovat život naplno. Dal mi disciplínu a sebevědomí. Dnes mám ženu, malou dcerku a žiju v podstatě normální život.“

Společnost Kaufland přináší zcela unikátní koncept pomoci lidem s handicapem, kterým chce ulehčit cestu ke sportu a soběstačnosti. Pohyb je, zvláště pro člověka s handicapem, životně důležitý.

„Sport, pohyb a motivace představují oblasti, které se společnost Kaufland snaží rozvíjet dlouhodobě, a to nejen u svých zaměstnanců. Proto jsou nám tyto hodnoty velmi blízké a chápeme jejich dosah. Zákazníci navíc budou prostřednictvím vánoční sbírky pomáhat spinálním jednotkám a handicapovaným lidem přímo ve svém regionu,“ dodává Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland ČR.

 

Zdroj a foto: Kaufland ČR

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010