V Písku staví Lidl novou prodejnu

Současná prodejna Lidl v Písku je od 1. června na několik měsíců uzavřena. Během této doby bude na jejím místě postavena nová prodejna. Zákazníci se mohou těšit na moderní a větší prostory, díky kterým bude nakupování komfortnější. Řada novinek čeká také
na zaměstnance.

Nová prodejna v ulici Nádražní se bude od té stávající v mnohém lišit. Na první pohled zaujme moderním architektonickým pojetím. Vnitřní uspořádání prodejny je navrženo tak, aby zákazníkům přineslo komfortní nakupování od začátku do konce. Jde například o širší uličky mezi regály, prostornější odkládací prostor za pokladnami a v neposlední řadě větší nabídku čerstvých potravin a pečiva. Příjemný pocit z nákupu pak umocní zvolené barvy či dřevěné prvky sjednocené v dekoru světlého dubu. Polepší si také zaměstnanci, kteří se mohou těšit na vylepšené zázemí.

 „V novém konceptu našich prodejen myslíme především na zákazníky. Snažíme se tak vyjít vstříc jejich potřebám, jež se za poslední roky výrazně změnily. Neméně důležití jsou pro nás i naši zaměstnanci, kterým tento stavební koncept přinese kromě optimalizovaného uspořádání skladových ploch i velkorysé zázemí,” okomentovala výstavbu Zuzana Holá, tisková mluvčí společnosti Lidl.

Na pohodlí zákazníků bude myšleno už na parkovišti, které nabídne dostatečnou kapacitu (124) míst a všechna budou rozšířena ze stávajících 2,5 na 2,7 metru. Několik parkovacích míst bude speciálně vyčleněno pro rodiny s dětmi. Na parkovišti budou dále instalovány dvě rychlonabíjecí stanice pro elektromobily. Počítá se také s instalací stojanů na kola.

Velmi důležitým aspektem nové budovy je její šetrnost k životnímu prostředí. Budova využívá úsporné a zároveň příjemné LED osvětlení. Oproti stávající prodejně má i lepší tepelně izolační vlastnosti a používá ekologické chladicí technologií. To vše se projeví v nízké energetické náročnosti prodejny. V okolí prodejny i na městských pozemcích pak přibude nově vysázená zeleň. Společně s tím dojde k instalaci automatického zavlažovacího systému a během stavby bude použita vodě propustná dlažba.

Potraviny ve stávající prodejně si bude možné naposledy nakoupit v pátek 31. května. Termín otevření nové prodejny je naplánován na první čtvrtletí příštího roku. Po dobu její výstavby mohou zákazníci využívat nejbližší prodejny Lidl ve Strakonicích, Týně nad Vltavou či Blatné.

Zdroj a foto: Lidl

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010