V Ostravě otevřelo Forum Nová Karolina

Albert nepodceňuje „maličkosti“ pro pohodlný nákup

Nákupní a zábavní centrum Forum Nová Karolina Ostrava, součást ambiciózního projektu Nová Karolina, který vyrůstá na území bývalé koksovny Karolina a největšího brownfieldu ostravského regionu, se ve čtvrtek 22. března otevřelo veřejnosti.

Kotevním nájemcem je hypermarket Albert s novým konceptem, který byl slavnostně představen před necelým rokem ve Svitavách. „Nová koncepce prodeje a její efektivnější chod již vyzkoušený ve Svitavách přináší ušetřené náklady, které můžeme zpětně investovat do cen zboží. Víme, že v dnešní době je cena pro naše zákazníky velmi důležitá, proto jsme rádi, že naše prodejna nabídne místním obyvatelům cenově atraktivní nákupy,“ říká Igor Suchánek, Format Project Direktor společnosti Hold CR.

Vše pro příjemné nakupování

Pro nakupující je připraveno tržiště s pestrou nabídkou čerstvého ovoce a zeleniny ale i pravidelné „rybí trhy“ a zboží od lokálních dodavatelů. Nechybí ani široká nabídka čerstvého pečiva z vlastní pekárny. Platit mohou jak u klasických pokladen, tak u čtyř samoobslužných pokladen. Hovoříli se dnes o moderním nakupování, pak se zdůrazňuje také emocionální stránka nákupu. Zákazník by se měl v prodejně cítit dobře. Obchodník by se měl snažit, aby nakupování zákazníka bavilo. V souladu s tímto trendem najdou zákazníci v nové prodejně Albert také drobnosti, které jim zpříjemní nakupování. Osvěžit se mohou přímo na prodejní ploše pitnou vodou zdarma a využít zdarma wifi připojení k internetu. Pro děti je připravena zábavná herní stěna. Mezi nejzajímavější novinky čekající na zákazníky na ploše prodejny patří např. káva a čaj v kelímku za 5 Kč. Celý výtěžek z prodeje těchto nápojů jde na konto Nadačního fondu Albert. Peníze jsou určeny zejména na lokální projekty se zaměřením na znevýhodněné děti. A aby zákazníkům kelímek s jejich nápojem nepřekážel, mohou si jej odložit do speciálního držáku umístěného na nákupním vozíku. Prodejna také nabídla na 150 nových pracovních míst, z čehož je zhruba třetina na zkrácený pracovní úvazek. Všechny nově vzniklé či remodelované prodejny Albert jsou navíc koncipovány tak, aby v maximální možné míře šetřily životní prostředí. Také v hypermarketu Albert v Nové Karolině lze najít moderní technologie využívané pro osvětlení, vytápění a provoz prodejny umožňující výrazné úspory ve spotřebě elektrické energie ve srovnání s dříve otevřenými prodejnami. Chladicí a mrazicí skříně jsou uzavřeny skleněnými dveřmi, které nejen šetří energii, ale také pomáhají udržovat í kvalitu vystaveného zboží.

 

 

Prodejní stálice i novinky

Nákupní a zábavní centrum Forum Nová Karolina Ostrava přináší na ploše přes 58 000 m2 více než 240 obchodů. Některé značky se v moravskoslezském regionu objevují vůbec poprvé, např. Guess, Starbucks Coffee, restaurace Sushi Point nebo fitnesscentrum Pure. Součástí centra je i food-court s řadou restaurací a kaváren, osmisálové multikino Cinema City a jeden z největších dětských koutků v ČR. Martin Kubík, vedoucí Fora Nová Karolina při příležitosti otevření řekl: „Přicházíme do Ostravy s nejmodernějším nákupním a zábavním centrem, jež kombinuje atraktivní nájemníky, kvalitní péči o zákazníky, strategickou polohu a zajímavou architekturu. Pro zákazníky budou přitažlivé nejen nabídky jednotlivých obchodníků, ale celý koncept, který nazýváme „zážitkový maloobchod“. Centrum má vlastní Forum TV s týmem filmařů, profesionálně vybavenou střižnou a několika obřími obrazovkami. Vnitřní stěny budovy jsou osazeny obrazovkami a také ve food courtu je 64 m2 LED obrazovka. LCD panely ve všech patrech slouží jako informační panely. Ve Foru tedy můžeme promítat sportovní akce, tematická videa, hudební spoty, on-line módní přehlídky a přenášet akce, které se budou ve Foru odehrávat.“ Součástí areálu centra Nová Karolina je i pěší zóna a nové náměstí.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010