Tmavý ležák Budweiser Budvar B:DARK má bronzovou medaili v soutěži Zlatá pivní pečeť 2017

Tmavý ležák Budweiser Budvar B:DARK získal třetí místo v soutěži „Zlatá pivní pečeť 2017“ v kategorii „Tmavý ležák“. Výsledky byly vyhlášeny v sobotu 18. února na českobudějovickém výstavišti během 27. Mezinárodního pivního festivalu. V soutěži tento rok degustátoři zhodnotili ve 30 kategoriích přibližně 1000 vzorků piva z 200 pivovarů i mikropivovarů. 

 „Z medaile mám velkou radost, neboť v dnešní době je konkurence enormní a do soutěží se obecně přihlašují jen velmi kvalitní vzorky,“ říká Ing. Aleš Dvořák, budvarský someliér a autor receptury tmavého ležáku.

Na kontě má Budweiser Budvar B:DARK také řadu ocenění ze zahraničí, z nichž nejvýznamnější jsou bronzová medaile v soutěži „2015 U. S. Open Beer Championship“, dvě zlaté medaile v soutěži Monde Selection (roky 2010 a 2011) a především titul „World Best Lager“ udělený britským magazínem „Beers of the World“ v roce 2007. Tmavý ležák získal od roku 2006 také jedenáct medailí od českého Sdružení přátel piva.

IMGP5413_new - small

Tmavý ležák Budweiser Budvar B:DARK se vaří od roku 2004 ze čtyř druhů ječných sladů (českého, mnichovského, karamelového a praženého) a hlávkového žateckého chmele.

„Náš ležák byl jedním z prvních, který na tuzemský trh přinesl sušší praženou chuť a vyšší hořkost v kategorii tmavých piv,“ dodává Aleš Dvořák.

Charakterizuje jej velmi tmavá barva, suchá, jemně hořká karamelová chuť bez dominance sladkosti a delikátní vůně po praženém sladu a kávě. Obsah alkoholu je 4,7% obj. Jeho chuť vyhovuje i ženám.

Kromě České republiky se prodává i v dalších zemích, například v Německu, Rusku, Spojeném království nebo ve Finsku.

 

Zdroj a foto: Budějovický Budvar

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010