Tesco společně se svými dodavateli finančně podpoří potravinové banky

V posledním červnovém týdnu a prvním červencovém týdnu bude 1 % peněz z prodeje vybraných značek ve všech prodejnách Tesco ve střední Evropě věnováno na podporu potravinových bank v každé zemi.

Potravinové banky jsou pro Tesco dlouhodobým strategickým partnerem v boji proti plýtvání potravinami. Jsou to neziskové organizace, které v rámci České republiky spolupracují s více než 200 lokálními charitativními organizacemi a vytvářejí tak efektivní distribuční síť, díky které je možné dodat potravinové přebytky lidem v nouzi.

„Pro mě je nejlepším aspektem této nové iniciativy to, že je to vůbec poprvé, co společně s našimi dodavatelskými partnery děláme aktivitu na podporu potravinových bank, která je tak velkého rozsahu. V Tesku věříme, že boj proti plýtvání potravinami nemůže být vítězný, pokud budeme na tento boj sami. Proto jsem velmi rád, že naši dodavatelští partneři uznávají důležitost tohoto tématu a společně vytváříme koalici, která pomůže potravinovým bankám v jejich aktivitách řešit potravinový odpad a pomoc lidem v nouzi v našem okolí“, uvedl Martin Kuruc, představitel Tesco a provozní ředitel pro Českou republiku a Slovensko.

Díky dlouhodobé spolupráce Tesca s potravinovými bankami v Česku se daří darovat lidem v nouzi stále větší množství potravin. Pro společnost je klíčovým partnerem Česká federace potravinových bank. Ta sdružuje 14 regionálních potravinových bank, které následně spolupracují s dalšími organizacemi, které mají také možnost potraviny z obchodů Tesco odebírat. Spolupráce obchodního řetězce Tesco v ČR s Českou federací potravinových bank začala již v roce 2013. Dnes je tedy celkem 106 obchodů společnosti zapojeno do pravidelného darování potravin lidem v nouzi prostřednictvím potravinových bank. Dosud Tesco ČR takto darovalo přes 460 tun potravin a toto množství neustále narůstá.  Zároveň všechny obchody Tesco ve střední Evropě si daly závazek, že do roku 2020 zapojí všechny obchody do spolupráce s potravinovými bankami.

Další důležitou oblastí spolupráce Tesco s potravinovými bankami je každoroční Národní sbírka potravin, do které je Tesco zapojeno také již od roku 2013. Tesco patří k jedním z iniciátorů této sbírky.  Zákazníci mohou ten den ve všech obchodech Tesco po celé republice kupovat potraviny, které budou prostřednictvím České federace potravinových bank rozděleny lidem v nouzi. Všechny potraviny, které se během sbírky vyberou, půjdou do charitativních organizací, které poskytují pomoc zejména matkám samoživitelkám, pěstounským rodinám, dětem z dětských domovů a seniorům. Tesco celkový dar svých zákazníků navýší o dalších 20 procent, a to formou hotovostního daru.

 

Zdroj a foto: Tesco Stores ČR

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010