Společnosti DATART a HP TRONIC se spojily, podíl získal i fond Genesis

Jeden z největších maloobchodních subjektů v České republice, DATART, se 25. října 2017 propojil se skupinou HP TRONIC, provozovatelem sítě prodejen Euronics a majitelem e-shopů Kasa.cz a Hej.sk. Nově vzniklé uskupení bude na maloobchodním trhu reprezentovat obě dosud samostatně fungující společnosti. Vznikající strukturu kapitálově posílil fond Genesis Private Equity Fund III (GPEF III), který zde získal významný minoritní podíl.

Předsedou představenstva se stal Daniel Večeřa, generální ředitel skupiny HP TRONIC, který k transakci uvedl:

Nově vzniklé uskupení představuje na českém a slovenském trhu subjekt s tržbami vyššími než 15 miliard korun ročně, disponující velmi kvalitní sítí více než 130 specializovaných elektroprodejen, které každý rok navštíví více než 22 milionů zákazníků. Naším cílem bude vytvořit stabilní, efektivní a profitabilní subjekt s tržním podílem dosahujícím až 20 % na českém a slovenském trhu. Přestože se jedná o poměrně náročný projekt, věřím, že se nám jej podaří dobře zvládnout, a to i s ohledem na fakt, že v DATARTu a HP TRONICu shodně sdílíme filozofii péče o zákazníka, postavenou na stejných hodnotách.“

Pro fond Genesis Private Equity Fund III jde o významnou investici s velkým potenciálem na stále silněji konsolidovaném trhu. Navíc s přesahem do více zemí středoevropského regionu,“ doplnil k transakci Ondřej Vičar, partner společnosti Genesis Capital, jež je poradcem fondu.

Současně dochází k personální změně ve vedení společnosti Datart. Své působení v Datartu ukončil ředitel a spoluzakladatel firmy Pavel Bádal, nově je jmenován výkonným ředitelem Tomáš Balík, dosavadní ředitel nákupu.

Proces integrace obou společností bude dále postupovat podle plánu, který dokončíme na začátku příštího roku, tedy po vánoční sezóně, která je klíčovým hospodářským obdobím obou společností,“ doplnil Daniel Večeřa.

 

Zdroj a foto: Datart

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010