Společnost HALLA na EuroShopu představila nová retailová svítidla

Největší mezinárodní retailový veletrh aktuálně v Düsseldorfu uzavřel své brány. Letos se jej poprvé zúčastnila také společnost HALLA, český výrobce designového osvětlení technického rázu, aby zde představila koncept flexibilního osvětlení obchodních prostor. Mimo jiné svítidlo VIMA, které získalo prestižní ocenění German Design Award 2017.

EuroShop je největší prezentací novinek v oblasti vybavení, komunikace, designu a moderních technologií v prodejních místech, což je oblast, na kterou se poslední dobou začínáme stále více specializovat,” říká Daniel Černý, předseda představenstva společnosti HALLA, a dále dodává: „Díky řadě zkušeností s realizacemi obchodů a obchodních center víme, jaká specifika s sebou tyto prostory nesou, a naším cílem je navrhovat svítidla, která splňují náročné funkční požadavky, a zároveň se svým vzhledem odlišují od ostatních produktů na trhu.” 

Nejsledovanějším exponátem byl bez pochyby profesionální LED projektor VIMA, který navrhl lighting designer Serge Cornelissen. Svítidlo bylo koncem roku oceněno odbornou porotou soutěže German Design v kategorii Special Mention, a to pro své inovativní uspořádání, v němž jsou LED diody, chladič a ovladač uspořádány na stejné úrovni. Svítidla VIMA mohou být vybavena kromě vysoce svítících LED s podáním barev Ra>80 nebo Ra>90 také LED zdroji s technologií RealColour zajišťující extrémně vysoké podání barev Ra>97. Technologií RealWhite pro bílou barvu bez nádechů jiných barev či širokou škálou variant StrongColour pro specifické požadavky.

Stejnými technologiemi disponuje rovněž další ze svítidel společnosti – IXYO navržené Matúšem Opálkou. Obě svítidla si hravě poradí jak s osvětlováním exponátů, kde je požadovaná dokonalá věrnost barev, tak se zesilováním určité barvy osvětlovaných předmětů, čehož se využívá například při osvětlování šperků či masa.

Představen byl také koncept svítidla SHIFT od Kryštofa Nosála. Svítidlo SHIFT disponuje neomezenými možnostmi, jak integrovat světlo do prostoru – možná je vestavba do stropu, přisazení nebo zavěšení. Základ tvoří bodová svítidla s 1-3 zdroji, která jsou jako moduly zasazena do hliníkového profilu. Doplňkově lze využít svítidlo s opálovým difuzorem pro plošné svícení, případně nepřímé osvětlení pro vytvoření ambientního osvětlení.

Vedle toho HALLA prezentovala i lištová svítidla, která vznikla na základě spolupráce se studenty UMPRUM. Konkrétně dvojici svítidel od Matyáše Kočnara pyšnících se oceněním Red Dot Award Design Concept 2015: svítidla TORPI a TULPI.

Více informací z veletrhu získáte zde a o společnosti tady.

 

Zdroj a foto: HALLA

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010