SAP a Vivanda s technologií FlavorPrint digitalizují chuť

Digitální technologie mění nejen svět průmyslu, financí, zdravotnictví a dalších oblastí, ale přichází také do gastronomie. SAP a Vivanda společně přinášejí řešení pro personalizaci nabídky v potravinovém a nápojovém průmyslu a ukazují tak, že digitalizovat lze i chuť.

K tomu využívají pokročilou analýzu dat, práci s kontextem a hlavně rozsáhlou databázi chutí. Platforma SAP HANA umožní technologii FlavorPrint zrychlit zpracování velkých dat a firmy z oblasti potravinářství tak budou mít k dispozici nástroj, díky němuž budou moci připravovat a dodávat nápoje a jídla šitá na míru chutím zákazníků.

Technologie FlavorPrint mapuje 16 000 aromatických látek, 33 chuťových kategorií a 17 textur, včetně nutričních charakteristik. Zahrnuje také neustále se rozšiřující katalog ingrediencí, produktů a receptů. Technologie byla vybudována na základě kulinářského výzkumu, studování senzorických vlastností potravin a chuťových preferencí konzumentů.

Chuťové schéma

„Chuť rozhoduje o volbě! Výzkum mezi spotřebiteli ukazuje, že pro výběr jídla jsou prioritní chuťové preference, a že spotřebitelé mají zájem o personalizovaná doporučení zohledňující právě jejich individuální chutě,“ říká Jerry Wolfe, CEO a zakladatel společnosti Vivanda, a dodává: „Výrobci a prodejci mají problémy naplnit očekávání spotřebitelů v oblasti personalizace nabídky potravin. Nám se podařilo digitalizovat chuť, nabízíme tak našim partnerům možnost uspokojit potřeby jejich zákazníků.“

„Společnostem provozujícím řešení na platformě SAP HANA umožní naše spolupráce se společností Vivanda využít posbíraná data a technologii FlavorPrint k užšímu a hlavně personalizovanějšímu kontaktu se zákazníky. Naším cílem je podpořit partnery podnikající v gastronomii v jejich růstu a tak i ve větších ziscích. Tou správnou cestou je podle nás přesně cílená nabídka a interakce se zákazníkem,“ okomentoval spolupráci E. J. Kenney, senior vice president společnosti SAP pro obchodní řešení v oblasti spotřebitelského průmyslu.

 

 

Zdroj a foto: SAP, Vivanda

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010