Samson je na výstavě Země živitelka

Pivovar Samson se opět prezentuje na tradiční výstavě Země živitelka v Českých Budějovicích. V hlavním pavilonu T1 nabídne od 23. srpna do 28. srpna zájemcům mj. informace o využití moderních technologií pro pěstování ječmene v projektu SmartBarley. V prostorách výstaviště navíc Samson představí i historické vaření piva, které má v českých zemích velkou tradici.

 Budějovický Pivovar Samson nemůže chybět na výstavě, která k jihočeské metropoli neodmyslitelně patří. Chceme veřejnost seznámit s našimi produkty, které získávají stále víc ocenění v nezávislých soutěžích. Důležitou součástí naší letošní prezentace na Zemi živitelce je i projekt SmartBarley, díky němuž mohou i čeští zemědělci zefektivnit pěstování sladovnického ječmene,“ říká generální ředitel pivovaru Samson Daniel Dřevikovský. Nejstarší budějovický pivovar umožní v rámci výstavy Země živitelka divákům seznámit se s historickou výrobou piva.

Od té doby jsme se posunuli mnohem dál, ale nezapomínáme na historické kořeny našeho řemesla,“ říká sládek Pivovaru Samson Radim Lavička.

Samson od roku 2014 těží z masivních investic největšího pivovarnického koncernu na světě, kterým je společnost AB InBev. „Nejvíce prostředků šlo do modernizace strojovny, kvasných nádob, filtrační linky, tanků na filtrované pivo, skladů, na nové zařízení pro pasterizaci, do sanitační stanice a chlazení. To se jednoznačně projevilo ve zlepšení kvality našich piv, mezi něž neodmyslitelně patří i legendární nealkoholické Pito,” tvrdí Dřevikovský.

Zlepšené výsledky Pivovaru Samson kvitují i manažeři AB InBev. „Rádi pomáháme tradičnímu českému pivu. Vidíme v tom příležitost se vzájemně obohatit a posunout se dál. Je skvělé, že letos Samson vyvezl téměř 3000 hl piva až do Austrálie. České ležáky zkrátka mají ve světě výborný zvuk,“ říká ředitel pro právní záležitosti AB InBev Fabio Riva.

Pivovar Samson bude na Zemi živitelce ve spolupráci s AB InBev propagovat využití moderních informačních technologií v pivovarnictví. „Náš projekt SmartBarley  zlepšuje pěstování sladovnického ječmene díky vlastní bohaté databázi z celého světa. Nyní bychom chtěli pomoci i takové pivní velmoci, jakou Česká republika bezesporu je,“ říká Pavel Hejsek, odborník AB InBev na moderní technologie s tím, že na podzim tým AB InBev a Pivovaru Samson připravuje setkání s českými zemědělci o SmartBarley.

Na výstavě nebude v barvách Pivovaru Samson chybět ani legendární hostinský Evžen Rychtařík. Muž, který více než 30 let spojil svůj osud se značkou Samson v hospodě Na Spojce. „Těším se, že potkám známé tváře a že budu mít šanci během Země živitelky natočit to nejlepší české pivo,“ říká Evžen Rychtařík, který je tváří nového webu Pivovaru Samson.

Pivovar Samson, a.s., České Budějovice patří do portfolia společnosti AB InBev, která je největším světovým pivním koncernem. Mezi jeho další značky patří například Stella Artois, Corona či Foster´s. Česká republika jako pivní velmoc si v jeho portfoliu získává čím dál důležitější postavení, čemuž napomáhá investování do jejích tradičních značek, jako je právě Samson.

 

Zdroj a foto: Pivovar Samson

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010