Rohlík.cz zpřísnil kontrolní mechanismy u svých dodavatelů

578 zobrazení

Zákazníci na největším domácím online supermarketu nenajdou žádné maso, které je původem z Polska. Rohlík.cz podporuje poctivé české chovatele a farmáře, nabízená kuřata pocházejí převážně od domácích dodavatelů.

Už dlouhodobě registrujeme, že si naši zákazníci nepřejí kupovat maso z Polska. Velký zájem je u nás o farmářská a bio kuřata. Dokonce se prodávají více než masa z běžné výroby,“ prohlásil Michal Perlík, category manager z Rohlík.cz, který od začátku roku zpřísnil kontrolní mechanismy při přebírání potravin do svého skladu.

Na portálu najdou zákazníci více než 260 položek masa a 35 položek ryb. Žádná z nich není
z Polska. Například devadesát procent hovězího je českého původu, několik speciálních steakových mas je z Jižní Ameriky, západní Evropy a Austrálie. Také kuře nabízí online obchod s potravinami zejména od českých dodavatelů, pouze některé prémiové druhy drůbeže jsou
z Francie (kohouty, křepelky a sváteční kuřata).

K polskému masu je na Rohlík.cz averze ze strany zákazníků a vedení. Problémem ale je, že zákazníci jsou navyklí na nižší ceny, které se v běžných obchodních řetězcích za tyto produkty prodávají. Poměr se však snažíme cenově narovnávat. Pomáhá tomu fakt, že je větší zájem o kvalitnější maso z volného chovu. Je to dlouhodobější proces,“ vysvětlil Michal Perlík.

Od nového roku portál zpřísnil mechanismy při příjmu masa. Do skladů se přijalo více lidí, kteří mají na starost kontrolu kvality.

Rozšířili jsme položky, které při příjmu masa analyzujeme na denní bázi a přijali jsme více kontrolorů do našeho skladu,“ dodal Michal Perlík. „Když nám zákazník napíše, že objednané maso není chuťově optimální, jsme zvyklí reagovat ihned a zásilku prověřit. Stížnosti na kvalitu jsou ale výjimečné.

Kromě toho, že portál nepřijímá od dodavatelů maso z Polska, se zaměřuje také na precizní přepravu a správné uskladňování potravin.

Máme vlastní chlazený sklad, ve kterém pracuje nepřetržitě několik lidí. Po objednání se maso naloží do exportního chladícího skladu a dá se do auta, kde je rovněž chladicí box. Zaměřujeme se na to, aby se nepřerušil teplotní řetězec, což je hodně důležité. Nejvíce háklivá na to je právě drůbež. Pokud se s masem nešetrně zachází, mohou se u něho vyskytnout zárodky salmonely,“ vysvětlil Michal Perlík.

Zdroj a foto: Rohlík.cz