Alpine Pro představila svoji Rio olympijskou kolekci 2016

Pestrobarevné klobouky a stylizovaná silueta legendárního běžce Emila Zátopka – to jsou nejvýraznější prvky Rio olympijské kolekce 2016, tedy souboru volnočasového oblečení pro českou výpravu na Letní olympijské hry v Riu. Na módní přehlídce v Obchodním centru Quadrio v Praze ji ve čtvrtek 26.5.2016 viděli první diváci. Představení mohla zhlédnout poprvé i veřejnost, probíhalo totiž za plného provozu centra. 

Český olympijský tým zároveň v prvním patře OC Quadrio otevřel svou Fan Zone, která fanouškům nabídne nejen možnost setkání se sportovci, ale i program zaměřený na téma olympijských her.

1 - kolekce 2 - kolekce 3 - spol kolekce

Stejně jako pro OH ve Vancouveru 2010, Londýně 2012 a Soči 2014 oblečení navrhla a vyrobila společnost Alpine Pro.

Olympijskou kolekci připravujeme s maximálním důrazem na funkčnost a design. Do vývoje této ojedinělé kolekce pro české olympioniky i jejich fanoušky jsme tradičně zapojili i sportovce, kteří jednotlivé kusy vyzkoušeli a připomínkovali. Jsme hrdí, že již počtvrté jsme partnerem ČOV a můžeme se tak podílet na úspěchu české výpravy na olympijských hrách,“ uvedl spolumajitel a zakladatel společnosti Alpine Pro Václav Hrbek.

Inspiraci kolekce odhalili olympionici už koncem loňského roku. Stal se jí legendární atlet Emil Zátopek, respektive postavička, kterou připojoval ke svému podpisu pro fanoušky. Ale nejde jen o oblečení – čtyřnásobný zlatý olympijský medailista inspiruje i další aktivity Českého olympijského výboru v tomto roce. Vyšly už dvě knihy o jeho životě, natáčí se film, chytají se výstavy a další projekty.

panáček zátopek

Díky postavičce Emila Zátopka na oblečení pak bude mít každý olympionik u sebe trochu jeho nezdolnosti a obětavosti. Věřím, že se v oblečení budou cítit dobře, což je podstatná podmínka sportovního úspěchu,“ uvedl předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval a připomněl úspěch posledních kolekcí v prestižním hodnocení titulu USA Today: „V posledních letech kolekce Českého olympijského týmu boduje u mezinárodních médií, která ji řadí mezi nejlepší pětici. Přál bych i této kolekci, aby svět zaujala podobně jako ty předchozí.“

 

Představení Rio olympijská kolekce

Kromě modelek a modelů kolekci předvedli i sportovci, atletka Anežka Drahotová, plavec Jan Micka a neslyšící sjezdařka Tereza Kmochová.

Normálně barevné oblečení nepreferuji, ale tohle se mi líbí, evokuje to náladu brazilského festivalu,“ pochválila práci návrhářů Anežka Drahotová, která bude v Riu závodit v chůzi.

Jsme rádi, že historicky první veřejné představení olympijské kolekce proběhlo právě u nás v obchodním centru Quadrio. Všichni jsme na novou kolekci byli zvědavi a myslím, že se mimořádně povedla. Její odhalení bylo pro každého z návštěvníků určitě velkým zážitkem,“ uvedl zástupce vlastníka OC Quadrio Pavel Semrád, ředitel asset managementu pro ČR a SR.

 

Letní kolekci doplní větrovky a pestrobarevné kloboučky

Na kolekci pracoval tým deseti návrhářů Alpine Pro v čele s Lucií Kuříkovou a Patrikem Nábělkem dva roky. Motiv inspirovaný Emilem Zátopkem graficky ztvárnil akademický malíř Milan Jaroš.

4 - doplňky 5 - doplňky

Kolekce celkem čítá 20 kusů dámského a 20 kusů pánského oblečení. Pánská je více laděna do modra a dámská do červena. Dámy mají navíc v kolekci bílou sukni a pánové košili s barevnými kruhy. Nejvýraznějším prvkem letos budou pestrobarevné kloboučky.

Kromě motivu postavičky kolekci provází nápis CZECH REPUBLIC, jenž budou sportovci nosit nejen na prsou, ale například také na lemu kalhot,“ uvedla Lucie Kuříková, která spolu s Milanem Jarošem udala nápisům výslednou podobu.

V době konání olympijských her v Riu panuje zimní období, proto sportovci dostanou i nepromokavé bundy s PTX membránou. Kolekce obsahuje i zajímavé detaily, ať už zip ve tvaru „Zátopkovy“ tretry, fandítek, žabek, brýlí či dokladovek. Navazuje tak na kolekce z Vancouveru 2010, Londýna 2012 a Soči 2014, které díky zajímavým vzorům nebo třeba prvkům jako holínky, poutaly velkou pozornost.

V komisi sportovců, která kolekci připravovala, zasedali: vodní slalomář Vavřinec Hradilek, basketbalistka Ilona Burgrová, badmintonista Petr Koukal a Martin Doktor, sportovní ředitel ČOV a šéf olympijské mise. Střihy kolekce a materiály pak zkoušeli kanoista Martin Fuksa a plavkyně Simona Baumrtová. 

Kolekce je dostupná v celé České republice v prodejnách a e-shopu Alpine Pro nebo ve Fan Zone v OC Quadrio.

Zdroj a foto: olympic.cz, alpinepro.cz, sport.cz

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010