Prodejny i u nás začínají používat figuríny silnějších proporcí

Nadváha a obezita jsou v současnosti jednou z největších zdravotních hrozeb.  Navíc stéle častěji podceňovaná hrozba. Podle posledních údajů Světové zdravotnické organizace trpí nadváhou 1,6 miliardy dospělé populace, z toho 400 milionů lidí obezitou. Prognózy říkají, že za šest let by mohlo být na světě 2,3 miliardy dospělých s nadváhou a více než 700 milionů lidí trpících obezitou 

Průzkum v ČR, který byl součástí edukačního projektu Žij zdravě, ukázal, že každý třetí Čech se potýká s nadváhou (ukazatel BMI 25 – 29,9), každý pátý trpí obezitou (ukazatel BMI vyšší než 30).

Se znalostí tohoto trendu se také mění zažité zvyklosti, například v módním průmyslu se začínají prosazovat modelky silnějších postav.

Tyto nové trendy se začínají uplatňovat také v retailu – stále populárnější jsou prodejny nabízející oblečení velikostí XXL.

Co je u nás novinkou, jsou figuríny silnějších proporcí i v prodejnách klasických oděvních značek. Tuto mužskou figurínu na fotografii, jsme objevili v obchodním centru EUROPARK v Praze-Štěrboholích v prodejně americké značky Uncle Sam.

Uvidíme, jak se bude v českém retailu tento trend prosazovat více a jakých nových služeb se v nedaleké budoucnosti dočkáme.

 

Zdroj: zijzdrave.cz a redakce

Foto: redakce

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010