Před Vánocemi roste na Rohlíku obliba hotového cukroví a vánoček

Podle největšího online prodejce potravin budou hitem nadcházejícího vánočního období hotové cukroví, těsta nebo vánočky. Odhad vychází z loňských prodejních čísel. V letošním roce očekává Rohlík.cz minimálně trojnásobný zájem o tradiční vánoční produkty. 

Je evidentní, že si Češi na tradici cukroví stále potrpí. Na samostatnou přípravu nemají ale čas, nebo ho raději věnují svým blízkým. Na Rohlíku si v prosinci mohou nechat doručit hotové cukroví od nejlepších pekařů,“ prohlásil Rostislav Brzobohatý, marketingový ředitel společnosti Rohlík.cz.

Kolem 200 balení hotového cukroví denně. Takový počet se prodával během rušných vánočních dní na internetovém supermarketu v loňském roce. Největší poptávka byla po máslových rohlíčcích, medových perníčcích nebo lineckém cukroví. Daleko větší zájem očekává Rohlik.cz letos. Ve své nabídce bude mít totiž cukroví od úspěšných lokálních pekařství Kabáta a Merhauta.

Je obvyklé, že naši zákazníci si upečou 1 až 2 druhy cukroví, aby načerpali vánoční atmosféru, ale k nám si přijdou zakoupit ostatní druhy,“ prohlásila Monika Maroši, vedoucí obchodního oddělení z Merhautova pekařství.

Podle Pavla Kopeckého, specialistu na pečivo z Rohlíku.cz, se prodeje v rušných vánočních týdnech hotového cukroví budou v letošním roce pohybovat kolem 600 krabic denně. Přední internetový supermarket chce nabídnout zákazníkům poctivé a čerstvé cukroví z kvalitních ingrediencí a bez náhražek.

  

Pekárna přímo ve skladu!

Nově budou pekaři přímo ve skladu Rohlíku připravovat každý den vánočku z kynutého těsna. Kurýři tak doručí čerstvou vánočku jen několik hodin po upečení.

Letos budeme schopní připravit 200 vánoček denně přímo v naší pekárně. Prodávat budeme další druhy od pekařů, které už budou zabalené. Počítám, že bychom mohli prodávat přes 600 vánoček denně. V minulém roce jsme na Rohlíku za prosinec prodaly skoro 10 tisíc kusů vánoček,“ prohlásil Pavel Kopecký.

Ohromná poptávka během vánočních svátků je také po hotovém těstu. Na Rohlíku zákazníci nejraději nakupují na perníčky, linecké nebo ořechové těsto.

Zákazníkům vše doručíme ten samý den až ke dveřím. Ušetří hromadu času a nemusí nic v kuchyni uklízet. Z hotového těsta stačí cukroví pouze vytvarovat a strčit do trouby,“ dodal Pavel Kopecký.

Rohlík.cz očekává, že prodej cukroví a vánoček bude minimálně trojnásobný oproti roku 2017. A že naváže na rekordní prodeje během říjnových a listopadových svátečních víkendů. Balíčky s různými druhy cukroví (linecké, rohlíčky, ořechové, včelí úly…) bude Rohlík nabízet od 1. prosince.

Cukroví je u nás dělané velmi poctivě, každý jednotlivý kousek je dělán ručně, dle tradičních českých receptur našich babiček,“ prohlásil Tomáš Dudek z pekařství Kabát.

 

Zdroj a foto: Rohlík.cz

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010