Pivovar Zubr je opět šampionem soutěže PIVEX

Pivovar Zubr si stejně jako v loňském roce veze z Brna absolutní vítězství v odborné degustační  pivovarské soutěži o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2019. Šampionem soutěže je Zubr Gold, který zvítězil i v kategorii světlých výčepních piv. Kvalitu piv Zubr, kterou odborníci na degustačních soutěžích dlouhodobě oceňují, potvrdil svým vítězstvím také Zubr Grand v prestižní kategorii světlých ležáků. Tuto kategorii ovládl již potřetí za sebou.

Úspěch na letošním ročníku mě velice těší. Zubr Gold je stálicí v našem sortimentu, má své věrné příznivce a ocenění si určitě zaslouží. Zubr Grand jsme uvedli na trh před necelými pěti lety a od té doby pravidelně boduje na těch nejvýznamnějších odborných tuzemských degustačních soutěžích. Velkou radost mám z toho, že právě na PIVEXU již potřetí v řadě porazil ve své kategorii i konkurenty z řad dvanáctek. Myslím, že to je tím nejlepším potvrzením jeho skvělé chuti a kvality,“ komentuje vítězství Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr. Zubr Grand již v letošním roce slavil úspěch na degustační soutěži v rámci 29. ročníku Mezinárodního pivního festivalu v Českých Budějovicích, kdy ho odborná porota zvolila nejlepším světlým ležákem a získal tak ocenění Zlatá pivní pečeť 2019.

Soutěž o Zlatý pohár PIVEX je nejstarší odbornou degustační soutěží v České republice a v letošním roce se konal již 27. ročník. O držitelích ocenění rozhoduje odborná degustační porota ve dvou kolech a hodnocení probíhá anonymně. Hlavními hodnotícími kritérii při degustaci jsou chuť, plnost, vůně, říz, hořkost i jiné vlastnosti piva nebo příznaky podle dalších chuťových, čichových i vizuálních zjištění odborných degustátorů. V obou kolech soutěže jsou u všech vzorků piv prováděny laboratorní rozbory a senzorická hodnocení v laboratořích Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze, který je odborným garantem soutěže. V porotě zasedají zástupci ústavu společně se zástupci pivovarů, převážně sládků, a dalších odborných institucí.

Zdroj a foto: Pivovar Zubr

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010