Pivovar Ostravar představil svůj nový pivovarský koncept Ostravarna

Pilotní provozovna Ostravarna se jmenuje Ostravarna U Jubilejní a návštěvníci do ní mohou zajít v nejlidnatější části Ostrava-Jih, v architektonicky unikátní Jubilejní kolonii.

Pivovar začal s novým konceptem pracovat již na podzim roku 2014,  přičemž při vývoji využil projekční tým kolegů ze skupiny Pivovary Staropramen, která provozuje úspěšnou síť franšízových restaurací Potrefená husa.

ostravarna

Ostravar je na českém pivním trhu výjimečný hned v několika ohledech. Je to pivo se silnými místními kořeny a specifickou chutí ušitou na míru chuťovým buňkám obyvatel z regionu. Naše pivo navíc stále vaříme podle původní receptury v otevřených kádích spilky, aby tak získalo bohatší chuť a vůni. A v neposlední řadě stojí za zmínku, že většinu Ostravaru konzumenti vypijí v točené podobě v restauracích a hospodách,“ představuje celý koncept manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková.

Podle Cieciotkové to byl nejen zájem o čepovaný Ostravar, který přivedl ostravské pivovarníky k myšlence vytvořit zcela nový koncept typické ostravské hospody. Byly to také vnímané požadavky zákazníků, u nichž se uvnímání standardu se v posledních letech v mnoha směrech výrazně proměnilo.

Kromě skvěle ošetřeného tankového piva Ostravar nabízí koncept Ostravarna svým návštěvníkům jednoduchou a kvalitní gastronomii a jednotný, stylový interiér. To, že pivo a ostravskost zde dominuje, bude patrné na první pohled,“ dodává Cieciotková. 

ostravarna - tácky

„Na Ostravarně jsme s kolegy pracovali více než rok. V momentě, kdy byl koncept připraven, jsme oslovili majitele a provozovatele vybraných hospod v Ostravě s žádostí o spolupráci při realizaci,“ prozradil Jan Trochta, manažer značkových restaurací společnosti Pivovary Staropramen.

Tankové pivo je dnes, nejen v České republice, mezi konzumenty stále oblíbenější a vyhledávanější a pilotní Ostravarna tento trend plně odráží a disponuje nejmodernější tankovou i výčepní technologií.

„Výhodou tankového piva je především jeho kvalita a čerstvost. Ostravar se do Ostravarny přiváží z nedalekého pivovaru filtrovaný a  nepasterizovaný. S nadsázkou se dá říct, že pivo chutná jako byste jej konzumovali přímo ve sklepích pivovaru, jen je díky filtraci jiskrnější,“ vysvětluje vrchní sládek pivovaru Ostravar Roman Richter.

 

Za náš portál přejeme Ostravanům a dalším návštěvníkům první provozovny Ostravarna plno gastronomických zážitků a pivovaru Ostravar mnoho spokojených zákazníků a úspěšné rozšíření tohoto konceptu i do dalších lokalit.

  

Zdroj: Ostravar, mano.cz

Foto: Ostravar

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010