Nová Globální aliance pro mladé podpoří až 6 milionů mladých lidí

Aliance pro mladé, neformální platforma firem, která pomáhá připravit mladé lidi na trh práce, se nyní postupně rozšiřuje z Evropy do celého světa. Nestlé společně s dalšími 19 společnostmi dnes oznámilo vznik Globální aliance pro mladé. Ta má za cíl v následujících čtyřech letech pomoci 6 milionům mladých lidí v uplatnění na trhu práce.

Nestlé v roce 2014 iniciovalo vznik Aliance pro mladé v Evropě a spojilo tak firmy, které se vedle svého podnikání věnují také přípravě mladých lidí na trh práce. Ambicí Nestlé bylo pomoci při řešení problému vysoké nezaměstnanosti a nedostatečné připravenosti mladých na praxi, a umožnit tak spolupracujícím firmám vytvářet synergie a zvyšovat efektivitu vzdělávacích programů pro mladé. V Česku a na Slovensku Aliance sdružuje 76 firem a partnerských organizací. V průběhu uplynulých let se platforma ukázala jako užitečný a mimořádně úspěšný projekt, proto jsem rád, že dnes překračuje hranice Evropy a stává se z ní globální iniciativa, jejímž cílem je pozitivně ovlivnit životy mladých lidí po celém světě, “ říká Torben Emborg, generální ředitel Nestlé Česko a Slovensko.

Podle tvrzení Světového ekonomického fóra bude až 60 % dětí nastupujících nyní do základních škol pracovat na pozicích, které v současné době vůbec neexistují. Světová banka zase uvádí, že 60 % světové populace není součástí rostoucí digitální ekonomiky, jelikož až čtyři miliardy lidí na světě nemá přístup k internetu.

Tradiční vzdělávání samo o sobě nedokáže dostatečně připravit absolventy na současné a budoucí potřeby trhu práce. I soukromý sektor nese svou míru odpovědnosti v rámci praktického vzdělávání mladých. Zároveň má příležitost rozvíjet dovednosti a objevovat talenty v nejpočetnější generaci mladých lidí v historii. Proto se 20 mezinárodních soukromých společností rozhodlo spojit síly v Globální alianci pro mladé a umožnit mladým lidem získávat praktické zkušenosti, znalosti a dovednosti potřebné pro práci v 21. století,“ říká Laurent Freixo, ředitel Nestlé pro Severní a Jižní Ameriku a dodává: „Naše společnosti jsou odhodlány podporovat a rozvíjet programy, které mladým lidem usnadní přechod ze vzdělávacího systému na pracovní trh a podpoří rozvoj podnikatelského myšlení.“

Mezi zakládající partnery Globální aliance pro mladé patří následující společnosti: ABB, Adecco, BBVA, Cargill, Cemex, ENGINE, EY, Facebook, Firmenich, Mercer, Mastercard, Microsoft, Nestlé, Nielsen, Publicis, Rockwell Automation, SAP, Starbucks, Vodafone a White & Case. Dále Aliance v rámci své činnosti spolupracuje s renomovanými nekomerčními institucemi, jakými jsou např. Světová banka nebo Solutions 4 Youth Employment.

Zdroj a foto: Nestlé

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010