Mattoni představí vlastní 3D projekci na Signal festivalu v Karlíně

Speciálně pro šestý ročník světelného festivalu Signal vytvořila značka Mattoni vlastní 3D projekci s unikátní grafikou Míly Fürstové. K vidění bude na stanovišti v kině Kasáren Karlín, jehož je Mattoni patronem.

Hlavním námětem příběhu „Sen o vodě“ je grafika mezinárodně uznávané výtvarnice Míly Fürstové, zachycující příběh Heinricha Mattoniho, doplněný vzpomínkami umělkyně na vlastní dětství. Motiv je známý již z orlů Mattoni ve volné krajině a objevil se také v televizním reklamním spotu, který byl pro svou uměleckou hodnotu uložen v Národním filmovém archivu.

Světelný festival Signal se v šestém roce své existence rozrostl o další trasu. Kromě centra Prahy a Vinohrad ožije světelnými instalacemi, projekcemi a videomappingem také Karlín. Stanoviště v kině bývalých karlínských kasáren si pod patronát vzala právě Mattoni. „V rámci dlouhodobé podpory výtvarného umění se Mattoni věnuje i netradičním výtvarným formám, jimž aktivity Signal festivalu svou podstatou odpovídají,“ vysvětluje spolupráci s festivalem ředitel strategického marketingu Karlovarských minerálních vod Ondřej Postránský.

Převedení grafiky do 3D prostoru je poměrně složitý proces, který v Česku ovládá pouze hrstka lidí. Spot Mattoni vytvořila společnost SIGNAL production. „V tomto konkrétním případě se jednalo o velkou práci s detaily. V první fázi jsme museli překreslit každý jednotlivý motiv ve 2D. Poté obrázky pomocí speciálních počítačových programů poskládat tak, aby se mezi nimi mohla kamera pohybovat a vytvořila dojem trojrozměrného prostoru,“ upřesnil proces vzniku 3D animace pro Mattoni jeden ze členů tvůrčího týmu SIGNAL production.

Zdroj a foto: Karlovarské minerální vody

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010