Lidl zvyšuje nástupní mzdu o 25 %

Nástupní mzda u většiny pozic v prodejnách a logistických centrech společnosti Lidl výrazně stoupne od 1. června. Lidl se tak v mzdové politice stane lídrem na maloobchodním trhu v ČR.

Lidl zvyšuje nástupní mzdy u většiny pozic v prodejnách a logisticikých centrech. Každý nový zaměstnanec či zaměstnankyně na pozici prodavač/prodavačka a skladník/skladnice tak dostane od 1. června o celých 25 % vyšší nástupní mzdu než dosud. Jedná se o další výrazný nárůst nástupních mezd u těchto pozic, za posledních pět let je Lidl zvýšil celkem o 47 %.

Důvody pro tento nárůst mezd jsou dva. Tím prvním je fakt, že obliba Lidlu mezi zákazníky stále roste a hospodářské výsledky toto zvýšení umožňují. Víme také, že úspěch maloobchodního řetězce závisí kromě sortimentu především na lidech. Práce v našich prodejnách i skladech je náročná, snažíme se ji proto ocenit. Chceme se tímto způsobem o úspěch s našimi nejdůležitějšími zaměstnanci podělit. Druhým důvodem je skutečnost, že v úspěšném rozvoji chceme pokračovat,“ přiblížil důvody zvýšení mezd generální ředitel společnosti Lidl, Pavel Stratil.

Vzhledem k plánovaným  investicím v následujících třech letech plánuje Lidl vytvořit dalších přibližně 1500 pracovních míst, již nyní tedy intenzivně hledá nové zaměstnance. „Chceme, aby práce v naší společnosti byla  ještě atraktivnější,“ doplnil Stratil.

Každý zaměstnanec v obchodním řetězci Lidl získá již od začátku pracovního poměru pracovní smlouvu na dobu neurčitou, ve které je jednoznačně stanoven vývoj jeho mzdy v následujcích dvou letech. Samozřejmostí je důkladné zapracování a propracovaný systém průběžných školení všech zaměstnanců, díky kterému mají  všichni možnost dalšího rozvoje a postupu v rámci společnosti.

Foto: azubister.net

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010