Lidl podporuje energii z obnovitelných zdrojů

Společnost Lidl Česká republika uzavřela kontrakt se společností E.ON Energie na dodávku elektrické energie z obnovitelných zdrojů na rok 2017. Chce tak přispět ke snížení emisí.  

Od 1. 1. do 31. 12. 2017 odebírá Lidl 100 % svého skutečně odebraného množství elektrické energie od společnosti E.ON Energie pouze z obnovitelných zdrojů. Tato energie pokrývá 98 % veškeré elektrické energie, již Lidl využívá pro své prodejny i logistická centra.

cesta kolem světa

Díky zelené elektřině ve všech svých prodejnách a logistických centrech Lidl ušetří ročně více než 121 tisíc tun CO2.  To odpovídá množství emisí, které by vyprodukoval osobní automobil, pokud by absolvoval cestu kolem světa celkem 15 600 krát.

Jako společensky odpovědná firma považujeme za přirozené chovat se ke svému okolí co nejšetrněji. Touto cestou chceme aktivně přispět k ochraně přírodních zdrojů i ovzduší a tím i zdraví nás všech,“ komentoval rozhodnutí společnosti pro zelenou elektřinu Martin Molnár, jednatel společnosti odpovědný za nemovitosti.

 

Zdroj a foto: Lidl

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010