V letošním roce věnovalo MAKRO ČR potravinovým bankám 103 tun zboží

Již od roku 2009 spolupracuje MAKRO s potravinovými bankami. V letošním fiskálním roce darovalo 103 tun potravin v hodnotě 7,1 milionu korun. V rámci spolupráce se MAKRO již po páté zúčastnilo i Národní potravinové sbírky, která se konala 11. listopadu. Spolu se svými zákazníky vybralo 12,4 tun potravin a drogerie pro osoby v nouzi. Jedná se téměř o třetinu více než v roce 2016.

Nejštědřejším měsícem bylo září roku 2017, kdy byly potravinovým bankám poskytnuty položky v hodnotě 2 milionů korun. Oproti loňskému roku se jedná o více než desetinásobný nárůst. „Vedle jednodušší administrativy jsme uspěli především díky tomu, že se nám podařilo zapojit do projektu naše zaměstnance. Na prodejnách máme tzv. zelené ambasadory, kterým je zodpovědný přistup k okolí vlastní. Ti pak pomáhají zapojit i ostatní,“ vysvětluje nárůst Romana Nýdrle, manažerka komunikace MAKRO.

V rámci spolupráce se zapojuje všech 13 velkoobchodních prodejen MAKRO v České republice, které kooperují napřímo s oblastními potravinovými bankami. Největším dílem ve fiskálním roce 2017 přispělo velkoobchodní středisko MAKRO Černý Most s 23,4 tunami darovaných potravin v celkové hodnotě 1,9 milionu korun.

„Dlouhodobě se zaměřujeme na prevenci plýtvání potravinami. Vedle darování je to především správné nastavení provozu prodejen. Letos bychom však rádi vyzdvihli velice dobrou spolupráci s oblastními potravinovými bankami, které jsou pro nás v tomto snažení skutečnými partnery. Lidem, kteří tam pracují, často jako dobrovolníci, patří velké díky,“ komentuje spolupráci s potravinovými bankami Nýdrle.

Úspěšnou celoroční spolupráci završilo MAKRO ČR účastí v projektu Národní potravinová sbírka, který probíhal 11. listopadu. Zapojily se do něho všechny prodejny MAKRO i 36 zaměstnanců společnosti v rolích dobrovolníků. V letošním roce se na prodejnách vybralo 12,4 tun potravin a drogerie, což je v porovnání s loňským ročníkem téměř o 30 % více.

Do projektu se jako dobrovolníci tradičně zapojují i naši zaměstnanci a každým rokem jich přibývá. Letos jsme navíc zaměstnancům na pražské centrále nabídli, že mohou zboží darovat již v pátek. I díky tomu jsme vybrali téměř 300 kg potravin a drogistického zboží. Jsme rádi, že lidem záleží na tom, aby se potravinami neplýtvalo a aby našly své místo na talíři i u těch, kterým často chybí,“ hodnotí účast v projektu Národní potravinová sbírka Nýdrle.

 

Zdroj a foto: METRO/MAKRO Cash & Carry

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010