Letadla v OC Šestka

Tato akce je připravována ve spolupráci s Letištěm Praha a Českými Aeroliniemi. Všichni milovníci aviatiky si přijdou na své, na vlastní oči bude v těsné blízkosti OC Šestka k vidění více než 30 typů letadel. Na střeše obchodního centra budou k dispozici zdarma k zapůjčení dalekohledy a také informační tabule s popisy pozorovaných letadel. Kromě možnosti prohlédnout si na živo stroje typu Boeing 747 či Airbus 330-220 se budou moci malí i velcí uvnitř centra podívat na vitríny znázorňující uniformy i práci letištního personálu a také různé typy letadel.

Pro děti i dospělé budou dále připraveny zajímavé soutěže, herní konzole, možnost vytvořit si svůj model s profesionálními modeláři z firmy Pecka modelář a pro nejmenší bude připravena herna stavebnice LEGO, ze které si děti budou moci vytvořit letadla dle vlastní fantazie. V sobotu 29. 9. se děti navíc mohou těšit na Loutkovou revue na kouzelném paloučku s oblíbenými plyšáky JŮ a HELE!

Bez rozdílu pohlaví i věku, moderní létající stroje vyvolávají respekt a vzrušení snad u každého z nás. Jedni je, pravda, obdivují pro jejich technickou dokonalost, zkoumají jejich konstrukci, rozměry nebo se zajímají o uspořádání motorů, jiné nadchne spíš pohled na slušivé uniformy letušek. Díky speciálnímu programu v OC Šestka bude mít každý v období od 25. září do 5. října 2012 možnost seznámit se s letadly a vším s nimi spojeným blíže a na vlastní oči.

Atraktivní je rovněž doprovodný program uvnitř centra Šestka, který myslel na děti i dospělé. Sobota 29. 9. 2012 bude patřit dětem, na které čeká Loutková revue na kouzelném paloučku se speciálními hosty JŮ a HELE. V představení plném legrace si děti mohou zazpívat, poslechnout si pohádky či zajímavé komické dialogy. Hosty pořadu budou všemi dětmi milovaní plyšáci JŮ a HELE.

Dále bude pro všechny připravena zajímavá foto výstava mapující minulost, současnost a budoucnost Letiště Praha. Na informačních panelech se návštěvníci dozvědí například o vývoji dráhového systému, protihlukových opatřeních, nebo zajímavosti o letadlech, které do Prahy létají nejčastěji. Další informace přinesou naučné výstavky, které návštěvníky seznámí s prací letištního personálu, včetně ukázek uniforem a jejich nutného vybavení pro práci a také vysvětlí jejich poslání na letišti. Tvořivé děti (i tatínkové) uvítají společnost profesionálů od Pecka modelář, se kterými si budou moci vyzkoušet své modelářské dovednosti.

Pro všechny účastníky budou připraveny zajímavé soutěže, herní konzole, či například oblíbené kartonové makety s otvorem na obličej k fotografování, znázorňující letištní personál a pro nejmenší bude připravena herna se stavebnicí LEGO, ze které budou moci děti stavět letadla dle svých představ. Každý malý návštěvník, který se zúčastní soutěže, si domů odnese malé letadélko na památku. Všechny aktivity spojené s touto akcí jsou volně přístupné veřejnosti a jsou pro všechny zdarma.

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010