Kozel rozdá 300 tisíc korun komunitním projektům

V dalším ročníku programu Kozel lidem přispěje Velkopopovický pivovar lidem k tomu, aby se jim lépe dařilo. Mezi komunitní projekty letos rozdělí 300 000 korun a do rozhodování zapojí i místní veřejnost. Jednotlivé projekty mohou získat grant ve výši až 50 000 korun. 

Velkopopovicko je krajem plným tradic, na které jsou místní lidé po právu hrdi. A my je v tom samozřejmě chceme podpořit. Přispíváme proto na akce, při kterých se lidé setkávají a posilují tak dobré sousedské vztahy. Patří mezi ně jak kulturní, sportovní a dobročinné akce, ale také další volnočasové aktivity,“ vyjmenovává Anna Šindelková, manažerka firemní odpovědnosti Plzeňského Prazdroje.

Program je určen na podporu veřejně prospěšných nápadů, které přispějí k rozvoji komunitního života a zachovávání místních tradic. O příspěvek mohou požádat spolky, obecně prospěšné společnosti, registrované církve, náboženské spolky či příspěvkové organizace. Do nového ročníku se mohou místní zapojit až do 31. března.

„Jsme moc rádi, že naše pivo i další aktivity přináší lidem v tomto regionu radost. I proto podporujeme projekty, které přispějí k péči o zdejší krajinu, ale i k tomu, aby mezi sebou místní budovali ještě lepší sousedské vztahy,“ říká o programu ředitel pivovaru Petr Kofroň.

V loňském roce dostal grant například sbor dobrovolných hasičů z Lojovic pro pořádání společenských akcí nebo nové „workoutové“ hřiště ve Velkých Popovicích, které získalo také bonusovou prémii široké veřejnosti. Bonus využije pro výstavbu hřiště a uvítací akci pro místní obyvatele.

 

Zdroj: Plzeňský Prazdroj

Foto: Pivovar Velké Popovice

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010