Kaufland proměnil výtěžek z vánoční sbírky v trenažéry pro handicapované

Výtěžek z vánoční sbírky v celkové výši 4 707 960 Kč proměnila společnost Kaufland ve spolupráci s organizací Cesta za snem v rehabilitační trenažéry, které pomáhají lidem s handicapem ulehčit cestu ke sportu a soběstačnosti. Slavnostní předání prvních trenažérů proběhne již dnes v Jihomoravském kraji. Všech 48 sportovních trenažérů bude postupně předáno vybraným organizacím a jednotlivcům ve všech krajích do konce června.

V období od 26. listopadu do 9. prosince 2018 mohli zákazníci na všech prodejnách Kaufland přispět nákupem jmenovky na dárky v hodnotě 30 Kč na pomoc handicapovaným přímo ve svém regionu. Dvoutýdenní sbírka vynesla celkem 4 707 960 Kč, za které společnost Kaufland pořídila dohromady 48 rehabilitačních trenažérů.

Velmi si vážíme podpory všech lidí, kteří se minulý rok do vánoční sbírky Kauflandu zapojili a pomohli tak dobré věci. Nyní plníme svůj slib i milou povinnost zároveň. Veškerý výtěžek věnujeme na nákup rehabilitačních trenažérů a těmi obdarujeme konkrétní jednotlivce, spinální jednotky a centra následné péče. V průběhu následujících pěti měsíců navštívíme všech čtrnáct krajů, abychom mohli osobně, jménem zákazníků i společnosti dary předat,“ uvedla Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland ČR.

První rehabilitační trenažéry budou slavnostně předány dnes, v pondělí 25. února, na několika místech v Jihomoravském kraji. Jedním z míst je i prodejna Kaufland v Hodoníně. Právě zde totiž zákazníci přispěli nejvyšší částkou 155 580 Kč. Poděkování hodonínským zákazníkům a zaměstnancům prodejny proběhne za účasti zástupců organizace Cesta za snem, kteří na místě představí i darovaný trenažér. Poslední předání trenažérů se uskuteční 25. června v Ústeckém, Plzeňském a Karlovarském kraji vždy v místě některé z organizací.

Pohyb je, zvláště pro člověka s handicapem, životně důležitý. Zakladatel organizace Cesta za snem Heřman Volf, který stojí za vývojem prvního handbike trenažéru na světě, vysvětluje důležitost rehabilitačního přístroje v životě handicapovaného: „Pohyb je pro člověka na vozíku dvakrát tak důležitý než pro zdravé lidi. Kvůli omezené pohyblivosti jsme odkázaní na naše nejbližší a společnost. Nemůžeme se plně zapojit do pracovního procesu, fungovat v běžném životě na 100 % a být aktivní. Speciální trenažéry nám pomáhají ve větší soběstačnosti a udržování fyzické kondice. Být ve fyzické kondici znamená vrátit se do života. Děkujeme proto všem, kteří se do sbírky zapojili,“ říká Heřman Volf.

Zdroj a foto: Kaufland

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010