Kaufland pořádá 1. ročník vlastní potravinové sbírky

Společnost Kaufland rozšiřuje své aktivity na podporu charitativní činnosti a pomoci druhým. Ve spolupráci s Českou federací potravinových bank pořádá v sobotu 8. září 2018 od 8 do 18 hodin ve všech prodejnách po celé České republice K-potravinovou sbírku na pomoc lidem v nouzi.

Mezi hlavní priority společnosti Kaufland patří kromě široké nabídky kvalitních a čerstvých produktů a vstřícného zákaznického servisu také společenská odpovědnost. Své aktivity na ochranu přírody nebo podporu dobročinných projektů stále rozvíjí. I proto se v sobotu 8. září rozhodla uspořádat vlastní potravinovou sbírku na pomoc lidem v nouzi. Do charitativní akce se zapojí všechny prodejny Kaufland po celé České republice.

„Uspořádáním K–potravinové sbírky chceme navázat na předešlou spolupráci s Českou federací potravinových bank. Zákazníci, ale i zaměstnanci společnosti budou mít příležitost pomoci svým nákupem potravin či drogistického zboží lidem, kteří se nacházejí v tíživé životní situaci. Darování potravin pro nás není jednorázovou záležitostí, ale představuje dlouhodobou a kontinuální pomoc,“ říká Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland Česká republika.

Nový charitativní projekt představí zákazníkům ambasadorka řetězce Lucie Křížková, která bude prostřednictvím radiových spotů informovat o K-potravinové sbírce a zvát do prodejen Kaufland. V den sbírky pak Lucie podpoří projekt i svým dobročinným nákupem v jedné z prodejen Kaufland.

„Jsme rádi, že se našla dobrá vůle, a můžeme tak nastartovat novou potravinovou sbírku, která se, jak doufáme, stane tradicí. K-potravinová sbírka je novým způsobem spolupráce a velkou pomocí pro naše odběratele a jejich klienty. Díky této sbírce se k nám po prázdninách dostávají nové trvanlivé potraviny. Právě v době, kdy děti nastupují do školy a rodiče mají mnoho výdajů, je tento typ podpory velmi důležitý a účinný. Jsme potěšeni, že se Kaufland snaží hledat nové cesty podpory nejen potravinových bank, ale hlavně těch nejchudších, kterým my pomáháme,“ shrnuje Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank.

Jedinečnost vlastní potravinové sbírky spočívá především v konkrétní pomoci. Potraviny včetně drogistického zboží obdrží reální lidé se skutečnými příběhy. Jedním z nich je příklad paní Renaty, která musela brzy odejít od rodičů a postavit se na vlastní nohy. Pracovala jako tkadlena a když zaměstnavatel zkrachoval, skončila nakonec s rodinou na ubytovně. Poté procestovala několik azylových domů v celém kraji, až nakonec zakotvila v Domově svaté Markéty pro matky s dětmi v tísni v Brně. Ze všeho nejvíc by si nyní přála najít stabilní bydlení pro sebe a své malé děti. „Do Domova svaté Markéty brněnské Charity dodává například Potravinová banka Jihomoravského kraje čerstvé i trvanlivé potraviny. Za ušetřené peníze za jídlo může paní Renata dopřát svým dětem návštěvu plaveckého bazénu nebo jiné volnočasové aktivity,“ doplňuje Veronika Láchová.

Přijďte i vy v sobotu 8. září do prodejen Kaufland podpořit K-potravinovou sbírku a udělat malý nákup pro velkou věc!

Zdroj a foto: Kaufland

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010