Již tuto sobotu 8. září proběhne v Praze potravinová sbírka

Cílem sbírky je darovat potraviny a drogistické zboží lidem, kteří se nacházejí v tíživé životní situaci. Nakupující mohou v tento den vybrané zboží věnovat ve všech prodejnách Kaufland v čase od 8 do 18 hodin. Hladký průběh akce zajistí přítomní dobrovolníci.

Potravinová sbírka, kterou organizuje společnost Kaufland ve spolupráci s Českou federací potravinových bank, se uskuteční již tuto sobotu 8. září.

Do charitativní akce se zapojí všechny prodejny společnosti Kaufland v celé České republice. Během celého dne mohou zákazníci řetězce udělat „malý nákup pro velkou věc“, který jednoduše odevzdají přítomným dobrovolníkům za pokladnami. Darované zboží bude následně rozdistribuováno konkrétním organizacím pomáhajícím lidem v nouzi.

V Praze jde například o organizaci Naděje, poskytující mimo jiné i ubytování v azylových domech a tréninkových bytech lidem bez domova, aby mohli žít důstojnější a bezpečnější život. Pomoc bude dále rozdělena mezi Armádu spásy, Červený Kříž, Klokánek, Drop-in a Domov Magdaléna.

V sobotu mají lidé z celé České republiky možnost od 8 do 18 hodin zakoupit v prodejnách Kaufland trvanlivé potraviny či drogistické zboží a v rámci sbírky je darovat spoluobčanům, kteří se ocitli na hranici chudoby. Ač je to pro nás téměř nepředstavitelné i v naší zemi lidé trpí podvýživou, zejména pak z nedostatku prostředků na dostatečně výživově hodnotné potraviny,“ říká Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank.

Sbírka se snaží také upozornit na plýtvání potravinami. Dle poslední analýzy Ministerstva životního prostředí z roku 2017 se v českých domácnostech ročně vyhodí 254 000 tun potravin, což je přibližně 25 kg na osobu. Nejvíce se plýtvá ovocem a zeleninou – jejich podíl činí 27 %. Podíl nápojů je 17 %, pečiva 11 %, zbytků uvařených jídel 10 %, mléka a mléčných výrobků 10 % a masa 7 %.

Na webových stránkách kaufland.cz lze nalézt tipy na potraviny a zboží, které je vhodné darovat. Jsou to například konzervy, instantní polévky, cukr, mouka, luštěniny, cereálie, krupička, rýže, těstoviny, sprchová mýdla nebo prací prášky.

 

Zdroj a foto: Kaufland

 

 

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010