Hotel Barceló Praha sází v době podzimních konferencí na zdraví manažerů

Bioenergetická cvičení, meditace, zdravé svačinky i zelené jablko. To vše je součástí zdravotního balíčku, který poskytuje svým návštěvníkům – teď převážně kongresovým hostům – hotel Barceló Praha. Šíře této nabídky je v tuzemsku unikátní. 

Zelené jablko jako symbol zdraví a zároveň i značky Barceló, která letos slaví své 85. narozeniny, se nachází na každém hotelovém stole.

3 - Hotel Barcelo Praha_zelene jablko

Hotel Barceló Praha navíc využívá i své výhodné polohy v Praze 4, která se stává největším byznys centrem v metropoli. I to byl důvod rozsáhlé investice 270 miliónů korun. Právě tolik stála kompletní rekonstrukce hotelu. Záměr byl jediný – pohodlí a vyšší výkonnost manažerů na pracovních cestách.

Trendem jsou kratší a intenzívnější konference. Výrazně se zkracuje doba jejich trvání, častější než dřív jsou teď konference například na jeden až jeden a půl dne. A důvody nejsou jenom finanční. Pořadatelé i účastníci si víc cení svého času a chtějí ho maximálně využít, což klade další nároky na hotelový servis a ubytovací komfort,“ říká generální ředitel hotelů Barceló v Praze Alejandro Martín Álvarez, rodilý Španěl. V hotelech, které má na v Česku starosti, se jen v září a říjnu koná průměru 30 konferencí za měsíc, ročně jich tu přivítají až 320.

Podle Álvareze je cílem hotelu spojit při těchto akcích příjemné s užitečným.

1 - Barcelo ovocne aranzma  2 - Hotel Barcelo sazi na zdravi

Chceme, aby setkání uspořádaná v našem hotelu zapadaly do současného životního stylu, který je ve znamení zdravého a lehkého stravování, pohybu a péče o tělo i mysl. Proto nabízíme zaměstnavatelům, účastníkům konferencí, seminářů či jiných akcí například meeting obohacený o reflexologii rukou a nohou, metodiku správného dýchání nebo meditaci. Aby manažeři byli ve formě, nebolela je záda a mohli se co nejlépe soustředit na odpolední část programu,“ dodává Alejandro Martín Álvarez. I takzvané coffeebreaky, přestávky nabízející účastníkům obvykle kávu a sladkosti, lze v Barceló pořídit jinak: kromě všudypřítomných zelených jablek jsou tu na výběr lehké sendviče z celozrnného pečiva, aranžmá z čerstvého ovoce a různě upravená zelenina.

Svůj první mezinárodní hotel otevřela rodina Barceló v roce 1993 právě v Praze. A i zde letos v březnu otevřeli majitelé nový luxusní pětihvězdičkový hotel Occidental Praha Wilson.

V současné době tak u nás provozuje Barceló Hotels&Resorts celkem pět hotelů, včetně Barceló Brno Palace, vůbec prvního hotelu v tomto městě, který v letos v červnu získal prestižních pět hvězdiček.

 

Zdroj a foto: Hotel Barceló Praha

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010