Dospívající z dětských domovů vyrazily „Do Alberta na praxi“

Nadační fond Albert uspořádal další ročník projektu „Do Alberta na praxi“. Ten umožňuje dospívajícím lidem ze sociálně ohroženého prostředí získat reálné, často i první, pracovní zkušenosti a díky tomu i snadnější vstup do samostatného života. Děti z dětských domovů a výchovných ústavů si v jeden den vyzkoušely hned několik profesí v obchodě. Průvodci jim byli učni z brněnských škol, kteří jsou v Albertu na školní praxi.

Letošní ročník „Do Alberta na praxi“ přivítal v brněnském hypermarketu Albert celkem 16 mladých lidí, což je vůbec nejvíce od zahájení projektu. „Těší nás, že je o projekt každoročně větší zájem. Děti si během dne v obchodě prošly nejrůznější oddělení. Pro řadu z nich jsou to dokonce jejich první reálné profesní zkušenosti,“ říká Petra Režná z Nadačního fondu Albert.

Z učňů učiteli

Workshopem provedli děti odborní učni z brněnských středních škol a učilišť. Z žáků se tak na den stali učiteli. V průběhu dne se účastníci projektu seznamovali s různými odděleními prodejny. Mohli si tak vyzkoušet práci pekaře, ovocnáře nebo například prodavače lahůdek.

Největší ohlas mělo pečení velikonočních mazanců v naší pekárně. Účastníky také bavilo prostředí lahůdek, kde se dostali do kontaktu se zákazníky,“ prozradila Eva Mušínská z HR oddělení, která má spolupráci s učni na starosti. „Děti z domovů i učni si den strávený společně v obchodě užili. Někteří z nich dokonce hned po skončení projevili zájem o brigádu v některém z Albertů v blízkosti svého domova,“ dodává Petra Režná.

Zdroj a foto: Ahold

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010